Carl Knif Company järjestää yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kanssa työpajan, jossa perehdytään koreografi Carl Knifin kehittämään somaattiseen metodiin HENGITYS-KATSE-TILA.

Hengitys-katse-tila -improvisaatiotekniikka perustuu oman kehon ja mielen aistimiseen ja yhteen saattamiseen. Tekniikan perustana toimii tiedostettu ja kontrolloitu hengitys. Metodi ammentaa vaikutteita meditaatiosta, joogasta ja pilateksesta ja sen tavoitteena on kokonaisvaltainen henkilökohtainen liikeilmaisu. Harjoitteet on suunniteltu saattamaan tekijät herkkään keskinäiseen vuorovaikutukseen ja tilalliseen tietoisuuteen. Metodi on kehitetty yhteistyössä CKC:n tanssijoiden kanssa koreografiseksi työkaluksi ja esiintymismetodiksi.

Työpaja on suunnattu ammattitanssijoille ja sen vetää tanssitaiteilija Terhi Vaimala. Vaimala on esiintynyt lukuisissa CKC:n teoksissa ja ollut mukana kehittämässä  kyseistä metodia. Menetelmän perusteiden lisäksi työpajassa tutustutaan eri tapoihin soveltaa metodia pari-työskentelyssä sekä koreografisten rakenteiden luomisessa.

Terhi Vaimala on helsinkiläinen freelancer-tanssitaiteilija ja fysioterapeuttiopiskelija (Metropolia AMK), joka on toiminut urallaan tanssijana lukuisten eri vapaan kentän ryhmien teoksissa, Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä HDC:ssä, koreografina, tanssin ja kehonhallinnan opettajana ja assistenttina. Yhteistyö Carl Knifin kanssa alkoi 2009 teoksella Mandorla. Kokonaisvaltainen ote, kiinnostus somaattisia kehotekniikoita ja joogaa kohtaan sekä rytmimusiikkitausta ovat läsnä Terhin pedagogisessa lähestymistavassa.