TANSSIKERHO PERUTTU.

Käpylän peruskoulun tanssikerhon syyskausi starttaa syyskuun alussa. Kaikille 1.-3.-luokan oppilailla tarkoitetuilla tanssitunneilla alkaa toinen toimintakausi.

Tunneilla harjoitellaan nykytanssin tekniikkaa ja tehdään paljon luovia harjoitteita, joiden kautta oppilaat oppivat luomaan omia tansseja. Tanssitunnit ovat avoimia sekä perus- että erityisopetuksen oppilaille. Ryhmään mahtuu pari uutta oppilasta mukaan. Mukaan voi tulla kokeilemaan ensimmäisellä kerralla ja tehdä päätöksen mukaan liittymisestä vasta sen jälkeen.

Ryhmää ohjaa tanssitaiteilija Riina Hannuksela, joka on pitänyt tanssikerhoa erityisopetuksen oppilaille koululla jo viiden vuoden ajan.

Tanssikerhon tunnit järjestetään yhteistyössä oppilaiden vanhempien, Käpylän peruskoulun ja Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kanssa
 

Tanssikerhon toiminnasta vastaa tanssitaiteilija Riina Hannuksela. Riinalla on vankka kokemus erilaisissa ympäristöissä ja yhteisöissä työskentelystä ja hänen erityisenä kiinnostuksen kohteena on taiteen sosiaaliset ja eettiset ulottuvuudet. Häntä kiinnostaa erityisesti se, millä tavoin ihminen liikkuu, kun hän saa ilmaistaan itseään vapaasti. Taiteentekijänä hän työskentelee useimmiten näyttämökontekstin ulkopuolella erilaisissa tiloissa ja tilanteissa. Hänen erityistä osaamistaan on luoda yhdenvertaisia työskentelyalustoja keskenään erilaisten ihmisten välille. Hän on työskennellyt pitkään erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa. Hänellä on myös pitkä opetuskokemus nyky-, jazz- ja balettitanssin parista.

Riinan apuna tunteja ohjaa toimintaterapeuttiopiskelija Kaarina Koistinen, jolla on vahva kokemus tanssitoiminnasta erityisryhmien kanssa. Lisäksi lasten omat ohjaavat voivat osallistua mukaan tunneille.