KERHO ON PERUTTU. Käpylän peruskoulun tanssikerhon kevätkausi starttaa tammikuun puolivälissä. Mukaan voi tulla kokeilemaan ensimmäisellä kerralla ja tehdä päätöksen mukaan liittymisestä vasta sen jälkeen. Tanssiryhmä sopii erityisesti yläkoulun oppilaille mutta alakoulun oppilaat 4.-luokka-asteesta ylöspäin voivat tulla mukaan myös.

Tunneilla harjoitellaan nykytanssin tekniikkaa ja tehdään paljon luovia harjoitteita, joiden kautta oppilaat oppivat luomaan omia tansseja. Tanssiryhmän kautta on mahdollista päästä mukaan Tanssiryhmä Ihanien esityksiin.

Tanssikerho on toiminut jo viiden vuoden ajan. Se sai alkunsa keväällä 2014 järjestetystä projektista Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kanssa. Tunnit järjestetään yhteistyössä oppilaiden vanhempien, Käpylän peruskoulun ja Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kanssa.

Tanssikerhon toiminnasta vastaa tanssitaiteilija Riina Hannuksela. Riinalla on vankka kokemus erilaisissa ympäristöissä ja yhteisöissä työskentelystä ja hänen erityisenä kiinnostuksen kohteena on taiteen sosiaaliset ja eettiset ulottuvuudet. Häntä kiinnostaa erityisesti se, millä tavoin ihminen liikkuu, kun hän saa ilmaistaan itseään vapaasti.

Taiteentekijänä Riina työskentelee useimmiten näyttämökontekstin ulkopuolella erilaisissa tiloissa ja tilanteissa. Hänen erityistä osaamistaan on luoda yhdenvertaisia työskentelyalustoja keskenään erilaisten ihmisten välille. Hän on työskennellyt pitkään erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa. Hänellä on myös pitkä opetuskokemus nyky-, jazz- ja balettitanssin parista.

Riinan sijaisena tunteja ohjaa tanssitaiteilija Nina Mamia. Nina on Teatterikorkeakoulusta valmistunut koreografi, joka on toiminut teatteri- ja tanssikentälle monenlaisissa projekteissa ja rooleissa. Apuohjaajana tunneilla toimii toimintaterapeuttiopiskelija Kaarina Koistinen, jolla on vahva kokemus tanssitoiminnasta erityisryhmien kanssa. Lisäksi lasten omat ohjaavat voivat osallistua mukaan tunneille.