Käpylän peruskoulun tanssikerhon syyskausi starttaa elokuun viimeisellä viikolla. Mukaan voi tulla kokeilemaan kahdella ensimmäisellä kerralla ja tehdä päätöksen mukaan liittymisestä vasta sen jälkeen. Tanssiryhmä sopii erityisesti yläkoulun oppilaille mutta alakoulun oppilaat 4.-luokka-asteesta ylöspäin voivat tulla mukaan myös.

Tunneilla harjoitellaan nykytanssin tekniikkaa ja tehdään paljon luovia harjoitteita, joiden kautta oppilaat oppivat luomaan omia tansseja. Tanssiryhmän kautta on mahdollista päästä mukaan Tanssiryhmä Ihanien esityksiin.

Tanssikerho on toiminut jo viiden vuoden ajan. Se sai alkunsa keväällä 2014 järjestetystä projektista Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kanssa. Tunnit järjestetään yhteistyössä oppilaiden vanhempien, Käpylän peruskoulun ja Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kanssa.

Tanssikerhon toiminnasta vastaa tanssitaiteilija Riina Hannuksela. Riinalla on vankka kokemus erilaisissa ympäristöissä ja yhteisöissä työskentelystä ja hänen erityisenä kiinnostuksen kohteena on taiteen sosiaaliset ja eettiset ulottuvuudet. Häntä kiinnostaa erityisesti se, millä tavoin ihminen liikkuu, kun hän saa ilmaistaan itseään vapaasti.

Taiteentekijänä Riina työskentelee useimmiten näyttämökontekstin ulkopuolella erilaisissa tiloissa ja tilanteissa. Hänen erityistä osaamistaan on luoda yhdenvertaisia työskentelyalustoja keskenään erilaisten ihmisten välille. Hän on työskennellyt pitkään erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa. Hänellä on myös pitkä opetuskokemus nyky-, jazz- ja balettitanssin parista.

Riinan kanssa tunteja ohjaavat tanssitaiteilijat Elisa Lejeune ja Nina Mamia

Elisa valmistuu syksyllä 2021 Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden kandidaatti (sivuaineena erityispedagogiikka). Opintojen ohella Elisa on ohjannut erityistä tukea tarvitsevien nuorten tanssiryhmää ja ollut mukana tanssiryhmä Ihanien toiminnassa. Opettajana Elisalle on tärkeää tutustua oppilaisiin ja rakentaa luottamuksellinen suhde koko ryhmän kesken. Tanssiminen herättää monenlaisia tunteita ja kokemuksia, siksi turvallinen ja kannustava ympäristö on kaiken perusta. 

Nina on opettanut tanssia ja teatteria 20 vuotta. Hänen repertuaariinsa kuuluu satubaletti, lastentanssi, aikuisbaletti, nykytanssi, erityisryhmien tanssi ja tanssiteatteri. Nina on valmistunut koreografiksi Teatterikorkeakoulusta ja ohjaajaksi Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiasta. Tanssinopettajan opintoja hänellä on Turun Taideakatemiasta. Opettajana Ninalle on tärkeää turvallisen tilan luominen, hyväksyvä ilmapiiri, jokaisen oppilaan kohtaaminen ja tanssin riemu.

Nina on toiminut koreografi-ohjaajana ja tanssija-näyttelijänä useissa pienryhmissä sekä kaupunkien teattereissa. Ninalla on myös oma nykytanssiteatteri Mamia Company, joka tekee teoksia niin lapsille kuin aikuisillekin.