Tämän työpajan ohjaa tanssitaiteilija Erik Elizondon ja Dimitri Kalaitzidisin muodostama ryhmä los little guys. Työpajassa keskitymme fyysisen tutkimuksen elementteihin, jotka pohjaavat liikeimprovisaatioon, ja tähtäävät fyysisen potentiaalimme laajuden ja monimutkaisuuden oivaltamiseen.

little loco(motion) -työpajan aikana sukellamme improvisaatioon lisäämällä jatkuvasti impulsseja ja kerryttämällä monikerroksellisuutta kehollisiin huomiopisteisiin. Kun keho tulee stimuloiduksi ja jopa ylikuormittuneeksi, keskitymme siirtämään energia leikkimielisyyteen luodaksemme uusia liikemalleja, rikkoaksemme vanhoja tapoja ja aktivoidaksemme kehon tiettyjä, mahdollisesti jumissa olevia, alueita. Annamme tällä matkalla jokaiselle aikaa löytää oma rytminsä, jonka jälkeen alamme lisäämään olemassa oleviin rakenteisiin lisätasoja miettiäksemme uudelleen tapaamme liikkua tilan halki. Tämän työpajan tavoitteena on tarjota erilainen näkökulma siihen, miten sukeltaa improvisaatioharjoitukseen haastamalla keho, mieli ja näiden kahden välinen yhteys; miten tuoda enemmän tietoisuutta, selkeyttä ja vaihtelua tapaan, jolla liikumme, ja miten käytämme tätä tietoa jatkaaksemme yksilöllisen tutkimuksemme kehittämistä ja siitä nauttimista.

little loco(motion) -työpaja on suunnattu kokeiluun, los little guys opastavat ja antavat osallistujille työkaluja liikkeen kanssa työskentelyyn, mutta heidän päätavoitteensa kuitenkin on, että osallistujat kokevat itsensä rohkaistuneiksi kokeilemaan uusia asioita ja löytämään iloa liikkeestä.

Tämä työpaja on avoin kaikille kehoille ja kokemustaustoille suhteessa tanssiin. Työpaja on suunnattu sekä tanssin ammattilaisille että kaikille liikkeestä kiinnostuneille. 

https://loslittleguys.com/

 


 

Erik Elizondo on lähtöisin alunperin Meksikosta. Hän valmistui vuonna 2017 SEAD Salzburg Experimental Academy of Dance -yliopistosta suuntautuen nykytanssiesityksiin. Hän aloitti tanssiuransa tanssijana Aurora Buensuceson ja Ruby Gámezin ohjaamassa Teoría de Gravedad -seurueessa. Myöhemmin hänestä tuli osa Aladino R. Blancan johtamaa Inside the Body Performing Arts -ryhmää. Hänen on työskennellyt yhteistyössä Gavin Webberin ja Grayson Millwoodin, Beto Pérezin, Cinthya Dueñasin, Francisco Córdovan, Raúl Martinezin, Elías Cohenin, João Cidaden, Marion Sparberin, Michikazu Matsunen, Barnaby Boothin, Milla Koistisen ja Nadia Lartiguen kanssa. Vuoden 2017 lopussa hän perusti yhdessä Dimitri Kalaitzidisin kanssa Los Little Guys -ryhmän, joka on tehnyt teoksia, residenssejä, tanssitunteja ja työpajoja Meksikossa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ecuadorissa, Perussa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Tanskassa, Kreikassa, Intiassa, Malesiassa, Italiassa, Unkarissa, Islannissa, Chilessä ja Japanissa.

Alunperin Yhdysvalloista kotoisin oleva Dimitri Kalaitzidis valmistui New Yorkin yliopiston Tisch School of the Arts -taidekoulusta kandidaatin tutkinnosta pääpainona nykytanssi. Koulutuksen aikana hän esiintyi Bill T. Jonesin, Merce Cunninghamin, Seán Curranin ja Pamela Pietron teoksissa. Myöhemmin Dimitri liittyi SEAD Salzburg Experimental Academy of Dancen The Bodhi Project -ryhmään, jossa hän työskenteli koreografien Sita Ostheimer, Mala Kline, Rosalba Torres, Iratxe Ansa ja Igor Bacovich sekä Emanuel Gatin kanssa ja kiersi Euroopassa, Israelissa ja Etelä-Afrikassa. Sittemmin Dimitri perusti Los Little Guysin yhdessä Erik Elizondon kanssa. He ovat luoneet omia näyttämöteoksiaan ja kehittäneet omaa liiketutkimustaan, ja ovat esiintyneet ja opettaneet eri puolilla Pohjois-Amerikkaa, Etelä-Amerikkaa, Eurooppaa ja Aasiaa muun muassa seuraavissa paikoissa: Dock11, b12-festivaali, New Yorkin yliopiston Tisch School of Arts, Gibney Dance, VERVE of Northern School of Contemporary Dance, Encuentros Mutantes, Lux Boreal, Iceland Dance Company, SUB. LAB WORKSHOPS, Nritya Shaktu , Circuit-Est Centre Chorégraphique, Milk Shake Project, A Cielo Abierto, Achoradas, ja Festival Internacional Kinissis.