Tämä työpaja on rinnakkainen prosessi Sonja Jokiniemen Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa syksyllä 2024 ensi-iltansa saavan uuden teoksen luomisen kanssa. Joitakin teoksen elementtejä, kysymyksiä ja aiheita laajennetaan ja tutkitaan yhdessä työpajan osallistujien kanssa.

Työpaja keskittyy liikkeeseen, joka perustuu aiempien ja nykyisten teosten koreografisiin rakenteisiin (eng. score) ja tehtäviin, sisältäen myös tutkimista esineiden/asioiden kanssa.

Perehdymme kulkemisen (eng. passage) käsitteisiin: ajan kulkeminen, elämän kulku, kulkeminen tapana siirtää eteenpäin jotain: tietoa, muistoja, ornamentteja, esineitä, perinteitä, rituaaleja, ajattelutapoja, eleitä.

Työpajassa ajatellaan erilaisia töitä, ​​äitiemme, isiemme ja isovanhempiemme työskentelyä ja yhteisöjä, joissa he kasvoivat. Kädentyöt ja kosketusyhteys pysyvät ytimessä ja kysymme niiden merkitystä tänä päivänä. Tutkimme rakenteita ja laatuja sekä kieltä tai tekstuurista kieltä.

Tulemme rinnakkain yhdessä työskentelyn kanssa ja sen kysymistä, millaista yhteistä yhdessäolomme ehdottaa. Syleilemme eroavaisuuksia, polyfoniaa, hankauksia ja virtauksia.

 

Työpaja on kaikille avoin, sekä tanssin- ja esitystaiteen ammattilaisille että harrastajille. Aiempaa kokemusta ei välttämättä tarvitse olla.

Voit tutustua Sonja Jokiniemen työhön enemmän täällä: https://sonjajokiniemi.com/about