Tutkimuksellinen liiketyöpaja Perception and Reality on immersiivinen matka muistin, henkilökohtaisen havaitsemisen ja yhteisen todellisuutemme mutkikkaisiin yhteyksiin. Työpajan ohjaavat Thar Be Dragons -tanssiryhmän taiteelliset johtajat Ryan Mason ja Annamari Keskinen.

Tämä työpaja on tarkoitettu tanssin ammattilaisille ja ammattia opiskeleville.

Työpajassa navigoidaan verbaalisten ohjeiden avulla eri luovuuden muodoissa sekä käytetään tutkimuksen ja itseilmaisun välineenä kuvia, äänimaisemia, musiikkia, tekstejä, ääntä ja liikettä. Työpajassa korostetaan virtaavaa antamista ja ottamista sisäisten maisemiemme ja ulkomaailman välillä sekä haastetaan fyysisen ja abstraktin rajoja. Osallistujia kutsutaan ottamaan osaa tutkiviin harjoituksiin, kuten fyysisiin tehtäviin, äänellisiin kokeiluihin ja mukaansatempaaviin keskusteluihin, jotka herättelevät uteliaisuutta, tukevat toimijuutta ja edistävät yksilön sopeutumista ryhmään. Perception and Reality on itsensä löytämisen lenkkikenttä, jossa jokainen toiminta edistää vuoropuhelua maailman kanssa.

Työpajan tavoitteena on luoda ajatuksia herättävä, moniaistillinen kokemus, joka haastaa perinteisiä havaitsemisen tapoja. Tule mukaan tutkimaan oletuksiasi todellisuudesta ja tietoisuudesta sekä pohtimaan, miten tämä kaikki liittyy omaan työskentelyysi. Työpajassa vastakkaisille ideoille on tilaa ja osallistujat voivat itse vaikuttaa oman matkansa muovautumiseen.

 

Thar Be Dragons on tanssitaitelijoiden Annamari Keskisen ja Ryan Masonin vuonna 2018 perustama tanssiryhmä ja alusta heidän yhteistyöllisten ja omien teostensa tekemiselle. Thar Be Dragonsin tuotannot ulottuvat paikkakohtaisista esityksistä mustaan laatikkoon ja suuriin näyttämöteoksiin. Mason valmistui koreografian maisteriksi Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2023. Keskinen valmistui Suomen Kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksesta vuonna 2004, ja hänellä on 19 vuoden kansainvälinen kokemus nykytanssista sekä esiintyjänä että koreografina. Masonin ja Keskisen työn ytimessä on heidän yhteinen synergiansa. Thar Be Dragons on luonut useita koreografioita ja kansainvälisiä yhteistuotantoja aina paikkakohtaisista esityksistä pieniin ja suuriin näyttämöteoksiin.

 

www.tharbedragons.org

https://www.annamarikeskinen.org/

https://sites.google.com/ryanmason.org/ryan-mason-artistic-portfolio/home