Tanssia sisäisen ja ulkoisen maailman välimaastossa

Koreografi Virva Talosen ohjaamalla seniorikurssilla keskitytään kehosta kumpuavaan tanssiin liikkujan sisäisestä ja ulkoisesta maailmasta käsin. Tunteet, aistikokemukset ja mielikuvat synnyttävät liikettä, johon vaikuttavat myös tanssijan ympäröivä tila, kanssatanssijat sekä erilaiset ajalliset määreet rytmistä, melodiaan ja pulssiin.

Jokaisella ihmisellä on kehossaan erityislaatuiset reitit sisäisen maailman ja ulkoisen maailman välillä. Jokaisesta liikkeestämme jää näkyvä jälki ilmaan, lattiaan, seiniin, sydämeen, selkärankaan, aivoihin, ihoon sekä kanssatanssijoihin. Tanssimme sisäisen ja ulkoisen maailman välimaastossa, heittäydymme liikkeen vietäväksi rennossa ilmapiirissä.

Kurssikerrat alkavat harjoitteilla, joissa keskitymme kehon linjaukseen sekä voiman ja venyvyyden vahvistamiseen. Seuraavaksi kuljemme kohti improvisaatiotehtäviä, joissa työskennellään oman liikkeen kanssa yksilökohtaisesti. Teemme ryhmätehtäviä, joissa keskeistä on vuorovaikutuksesta syntynyt liike.

Kurssista järjestetään kaksi rinnakkaista ryhmää, joista molemmat ovat avoimia kaiken tasoisille harrastajille. Tanssiharrastusta aloittelevien toivomme kuitenkin ilmoittautuvan klo 11.30 alkavaan ryhmään. Ohjauskielenä on suomi ja tarvittaessa englanti.

Virva Talonen on porvoolainen tanssitaiteilija. Talonen lähestyy tanssia liikkeen, kirjoittamisen ja kosketuksen kautta. Teoksissaan hän on käsitellyt mm. sukulaisuutta, ikää, keskeneräisyyttä, pelkoa ja empatiaa sekä kotia. Talonen valmistui Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2005, jonka jälkeen hän on työskennellyt freelance -nykytanssikoreografina ja esiintyjänä Suomessa.

Talonen on tehnyt yhteistyötä mm. Zodiak -Uuden tanssin keskuksen, Helsingin Juhlaviikkojen, Täydenkuun Tanssien sekä Routa Companyn kanssa kantaesitysteosten muodossa. Hänen teoksiaan on nähty monilla festivaaleilla Suomessa. Talonen työskentelee toisena taiteellisena vastaavana Katve [blind spot] nykytanssikollektiivissa. Hänen viimeisimpiä tanssiteoksiaan on Ei mitään henkilökohtaista (2018 / Talonen, Vapaavuori), All My Names (2018) sekä Pelon ja Empatian Kartat (2017 / Koistinen, Karlberg, Sutinen, Talonen,Vapaavuori).