Vera Nevanlinnan tunneilla perehdytään post-modernin tanssin elävän legendan ja koreografin Deborah Hayn ”Practise of performance” -harjoitteluun sekä pieniin koreografisiin rakenteisiin.

Käsittelemme Hayn työskentelyn keskeisiä kysymyksiä ja ainutlaatuista, jokaisen kurssilaisen valppaaseen läsnäoloon perustuvaa tapaa luoda liikettä ja koreografiaa suhteessa tilaan, muihin tanssijoihin sekä (kuvitteelliseen) yleisöön. Teemme myös muita ryhmäimprovisaatiotehtäviä, pariharjoituksia sekä saatamme myös harjoitella liikkeen piirtämistä. Vera toteuttaa tuntien lopullisen rakenteen ryhmää kuunnellen ja ryhmän mukana eläen.

Vera Nevanlinna on tehnyt pitkän uran tanssitaiteilijana esiintyen lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa. Hän on myös toiminut koreografina ja esiintynyt ympäri maailmaa, mm. Shanghaissa, Yokohamassa, New Yorkissa ja Los Angelesissa. Lisäksi hän on tehnyt useita monitaiteellisia yhteistöitä eri alojen taiteilijoiden kanssa.

Vera on toiminut Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taiteellisena johtajana sekä valmistunut freelance-valokuvaajaksi Muurlan kansanopistosta ennen tanssijan opintojaan sekä joogaohjaajaksi v. 2019. Tällä hetkellä Vera toimii tanssin ja joogan opettajana sekä vierailevana tanssijana Tukholman Cullberg-baletissa. Vera on opettajana kannustava, heittäytyvä, intuitiivinen ja tarkka.