Tämän työpajapäivän aikana Caroline Eckly jakaa teemoja ja tehtäviä, jotka ovat inspiroineet häntä viimeaikaisessa yhteistyössä Elina Pirisen, Marcelo Evelinin ja Eszter Salamonin kanssa. Keväällä 2023 Carlone Eckly liittyy Elina Pirisen Mortal Tropical Dances -teoksen luomiseen Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa.

Caroline Eckly työpajapäivän sisällöstä:

“Olen työskennellyt tanssijana 90-luvun lopulta lähtien useiden koreografien kanssa melko laajalla valikoimalla erilaisia ​​esteettisiä ilmaisuja. Kiinnostukseni herättää jatkuvasti se, kuinka esiintyjänä voimme luoda tilan, keskittymisen, tunnelman, maiseman. Miten voin irrottautua omasta itsestäni, tulla joksikin muuksi, fiktiiviseksi kehoksi? Ei niinkään teatraalisen lähestymistavan kautta, vaan tutkimalla tarkkaa fyysisyyttä, ja kuinka voin ylläpitää tällaista fiktiota. Minua kiehtoo se, kuinka tiettyä liikelaatua kantava keho voi kutsua puoleensa mielikuvittelua ja kuinka tämä fantasia voi myöhemmin ruokkia liikettä. Kuinka tietynlainen kehotietoisuus voi ruokkia alitajuntaa ja kuinka alitajunta voi ruokkia tietoisuutta. Kuinka sukeltaa tarkkaan tietynlaiseen tilaan herättäen henkiin hahmoja kiinnittämällä erityistä huomiota tiettyihin ruumiinosiin."

 

Caroline Eckly syntyi Pariisissa. Hän aloitti ammattiuransa balettitanssijana Ballet du Capitole de Toulousessa. Hän kuitenkin alkoi nopeasti työskennellä nykytanssin parissa freelancerina Ranskassa ja Saksassa muutaman vuoden, muun muassa Blanca Li:n kanssa. Hän työskenteli Nürnbergin kansallisteatterissa Saksassa vuosina 2002–2008, jossa hän tanssi eri koreografeille (kuten Jorma Elo, Jo Kanamori, Rui Horta, Tero Saarinen, Rodolfo Leoni, Russel Maliphant). Hän liittyi Carte Blancheen, Norjan National Company of Contemporary Dance -ryhmään vuonna 2008 ja on osallistunut kaikkiin tuotantoihin siitä lähtien sekä tehnyt omia projektejaan. Hän kiersi äskettäin soolonsa kanssa, ​​joka on luotu yhteistyössä brasilialaisen koreografin Marcelo Evelinin kanssa. 

Tämä kurssi ohjataan englanniksi.