Joona Halosen ohjaamalla kurssilla tutkitaan muun muassa sitä miten havainnot sulautuvat osaksi moniaistista ruumiillista toimintaa?

Kurssin aikana, ohjattujen tehtävien kautta osallistujalla on mahdollisuus kiinnittyä nyt hetkeen keskittyneesti. Hän oppii kuulemaan ja käsittelemään keskeneräisen mielikehon ehdottamia sisältöjä sekä hahmottamaan improvisaation synnyttämiä olomuotoja omassa ja toisten toiminnassa.

* * *

Joona Halonen on toiminut koreografina vapaalla kentällä, kaupunginteattereissa ja taidekouluissa yli kolmessakymmenessä tuotannossa. Tuoreimpina produktioina mainittakoon tuotannot Poika ja varis / Tanssiteatteri Hurjaruuth (2020), Hetken keltainen / Zodiak – Uuden tanssin keskus (2019) ja Kopteri / Tanssiteatteri Minimi (2019).


Vierailevana opettajana ja pedagogisissa tehtävissä hän on työskennellyt mm. Teatterikorkeakoulussa, Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa, Helsingin seudun kesäyliopistossa, Shanghain yliopistossa, Helsingin vankilassa, Tampereen ja Turun konservatoriossa ja Outokummun Riveriassa.