KURSSI ON PERUTTU Vuosikurssi jatkuu Zodiakin kurssiohjelmassa kesäkuussa 2022.

Kurssi on kokonaisuus, jossa työskennellään vireen ja yhdessä olemisen kanssa, ja sitä kautta käsitellään esiintymistä tilassa liikkuen yksin, parin kanssa ja ryhmässä. Tutkimme äärettömiä kaarevia reittejä ja polkuja, jotka kulkevat kehossa sekä seinien, lattian ja kehon läpi. Harjoittelemme liikettä spiraalien kautta tilassa sekä toistemme läpi. Kurssin yhtenä taustana on David Zambranon Flying low lattiatekniikka ja Passing through ryhmä improvisaatio, kehon spiraaliliike sekä spiraalistabilaatio metodi. Kurssin edetessä käydään keskusteluja ja edetään ryhmän tarpeista käsin. Taustalla on myös ajatus tulevaisuudessa tehtävästä esityksestä. 

 

Vuosikurssi aloitti vuonna 2019. Työpaja on tarkoitettu kokeneille tanssin harrastajille sekä ammattilaisille. Vuosikurssi on noussut sekä kysynnästä ja tarpeesta pidempään kurssiin sekä Sari Palmgrenin halusta tehdä laajempi kurssikokonaisuus. Kurssin ohjaus kielenä toimii suomi ja tarpeen mukaan myös englanti.

* * * 

Sari Palmgren on työskennellyt 2000-luvulta lähtien koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, teatterin, site-specific esitysten ja osallistavan taiteen parissa. Palmgrenin viimeiset esitykset ovat käsitelleet ihmisen luontosuhdetta ja eläimellistä puolta, kuolevaisuutta sekä ympäristön tilaa. Hänen viimeisimpiä töitään koreografina ja esiintyjänä on Utopia (empatiasta) (Useita tuotantotahoja 2015-2020 & Zodiak – Uuden tanssin keskus 2021), Joy Riot (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2020), Rouva C (Seinäjoen kaupunginteatteri 2020), Lame Tamer  (Routa-ryhmä 2019), Lapualaisooppera (Seinäjoen kaupunginteatteri 2019) ja Aidatut unelmat (Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo ja Helsingin Juhlaviikot 2017-2019, Take Away 2021). Hän toimi Zodiak – Uuden Tanssin keskuksen housekoreografina (2019-2021).