Syyskuussa Zodiak yhteistuottaa toistamiseen kiinnostavan Aerowaves-kiertueen, jossa nähdään kolme vierailuteosta eurooppalaisilta koreografilupauksilta.

Ruotsalainen Alma Söderberg on valloittava esiintyjä, jonka sooloteoksessa Cosas katsoja pääsee matkalle äänen, puheen ja liikkeen samanarvoiseen kollaasiin.

Ennakkotiedoista poiketen Aerowaves-yhteisillassa nähdään israelilaissyntyisen Itamar Serussi Saharin UNDO-teoksen tilalla koreografin tuorein teos, tammikuussa ensi-iltansa saanut duetto Ferrum. Esitys on tilan, komposition ja fyysisten rajoituksien leikkisä koe. Serussin älykästä koreografiaa on kuvailtu voimakkaaksi, jopa raa’an fyysiseksi.

Berliiniläistaiteilijat Jared Gradinger ja Angela Schubot käsittelevät absurdissa duetossaan What they are instead of yhteenkuuluvuutta. Katoaako yksityisyys ja minuus fyysisen läheisyyden ehdottomuudessa?

Berliinissä toimivien Jared Gradingerin ja Angela Schubotin teoksen katsomiskokemusta ei voi kutsua miellyttäväksi vaan pikemmin häiritseväksi. Juuri siksi teos on poikkeuksellisen vaikuttava.(...) Yhdentekeväksi kokemukseksi tämä teos ei kenellekään jää.

Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 11.9.2011

Vierailu
Aerowaves FALL FOR DANCE

Cosas
Koreografia ja esitys Alma Söderberg

Ferrum
Koreografia Itamar Serussi Sahar
Tanssi Genevieve Osborne-Horvath, Milena Twiehaus

What they are instead of
Koreografia ja esitys Jared Gradinger, Angela Schubot

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 22.9.

Liput 20/12 €


Aerowaves-kiertue toteutetaan yhteistyössä Tanssiareenan, Itäisen tanssin aluekeskuksen, Pohjoisen tanssin aluekeskuksen ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa.