Missä oikein olemme? Ennustajan puheilla? Elävässä installaatiossa? Vinksahtaneessa piirretyssä vai kehonhuoltotunnilla?

Koreografi Marc Philipp Gabrielin teoksessa yleisö kohtaa hahmon nimeltä Ajima. Ajima on todellinen ja feikki, yksityinen ja julkinen, arkinen ja teatraalinen. Hän paljastaa ja peittää asioita itsestään, suostuu kliseisiin, kunnes hajottaa ne palasiksi; huijaa ja puhuu totta, asettuu katsottavaksi, mutta katsoo myös takaisin.

Esityksen aikana auktoriteetin, komedian, vallan ja tuntemattoman väliset suhteet ovat jatkuvassa muutostilassa, samaan aikaan intiimisti ja mahtailevasti. AJIMA kyseenalaistaa väsymättä rutiininomaisen halumme tehdä pysyviä oletuksia toisistamme ja itsestämme.

AJIMAn on ohjannut ja sen koreografian, tila- ja valosuunnittelun on tehnyt berliiniläinen koreografi Marc Philipp Gabriel. Lavalla nähdään tanssija-esiintyjä Maija Karhunen.

Teos syntyi Berliinissä syksyllä 2013 Karhusen ja Gabrielin opiskellessa HZT Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlinissä. Teoksen työryhmään kuuluu lisäksi lavastaja-visualisti Friederike Meese, joka on valmistunut lavastustaiteen kandidaatiksi Universität der Künstesta Berliinistä.

AJIMA on nähty valmistumisensa jälkeen Kyproksella, Iso-Britanniassa, Norjassa ja Sveitsissä.

Lue lisää teoksen taustoista ohjaaja Gabrielin haastattelusta Päiväkirjassamme (linkki).

https://vimeo.com/170852998

 

Vierailuesitys
AJIMA

Esitys Maija Karhunen
Konsepti, koreografia, video Marc Philipp Gabriel
Näyttämö & puvut Friederike Meese
Alkuperäistuotanto Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlin (HZT)
Kuva Friederike Meese

Kiitokset Jess Curtis, Maria Francesca Scaroni, Cécile Bally, Inna Krasnoper, Wenzel Vöcks

Tukija Goethe Instititut / NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN) International Guest Performance Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media on the basis of a decision by the German Bundestag.

Teosalustus 20.1. klo 18.15–18.45.
Taiteilijatapaaminen 21.1. esityksen jälkeen.

Kesto 60 min

Liput 27,50/20,50/16,50 €

ZODIAK STAGE