Amalgam Melee syventyy emotionaaliseen, ilmaisuvoimaiseen ruumiiseen; tarkastellen taiteilijan sisäisiä ristiriitoja suhteessa perimään, ruskeuteen, valkoisuuteen, vallan ja väkivallan hierarkioihin.

Tanssitaiteilija Marika Peuran ja työryhmän uusi näyttämöteos Amalgam Melee tarkastelee taiteilijan sisäisiä ristiriitoja suhteessa perimään, ruskeuteen, valkoisuuteen, vallan ja väkivallan hierarkioihin suomalaisessa kontekstissa. Teos avaa näin ruumiillisuutta, jossa valkoisen ylivallan rakenteet ovat läsnä sekä vallankäyttäjänä, että vallankäytön kohteena. 

“Amalgam melee” viittaa kaoottiseen tai häiriöiseen tilaan, jossa monenlaisia elementtejä on sulautunut ja sekoittunut yhdeksi massaksi, epäjärjestyneellä tavalla. "Amalgaami" tarkoittaa seosta tai yhdistelmää, kun taas "melee" viittaa hämmentävään tai sekavaan tilanteeseen, johon liittyy taistelua tai konfliktia. Teos syventyy emotionaaliseen ja ilmaisuvoimaiseen ruumiiseen; suhtautuen tähän kompleksiin, ‘kolmanteen tilaan’, keinona ja potentiaalina oman toimijuuden harjoittamiseen.

Marika Peura on filippiiniläis-suomalainen koreografi ja tanssija. Hän toimii monialaisesti tanssin ja nykyesitystaiteen kentillä työskennellen erityisesti ruumiin kokemuksellisuudesta avautuvan emotionaalisuuden, runollisuuden ja poliittisuuden innoittamana. Peuran tanssitausta on freestyle hip hop tanssissa ja laajemmin katu- ja klubitanssikulttuurissa. Tämä tausta on valtava vaikutin ja inspiraatio Peuran taiteellisessa praktiikassa. Peura on opiskellut nykytanssia ja koreografiaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja HZT:n Dance, Context, Choreography -ohjelmissa.


Koreografia, konsepti, esiintyminen: Marika Peura
Äänisuunnittelu: Tiikka Drama
Tilasuunnittelu: Una Auri
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Dramaturgia: Caroline Suinner, Ricardo 
Pukusuunnittelu: Helmi Hagelin
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kaisa Nieminen, Marika Peura
Ennakkokuvat: Haliz Yosef