Astral Projections on elävä installaatio ja kestollinen esitys, joka liikkuu unen ja fiktion rajapinnoilla. Teos inspiroituu kokemuksista, jotka tapahtuvat erillään arkisesta todellisuudesta, materiaalisen kehon nukkuessa tai toimiessa viihteen kuluttajana.

Teoksessa erilaiset unikehot ja niiden inkarnaatiot kommunikoivat keskenään surrealistisessa rituaalissa, joka sulauttaa yhteen dokumentoituja unia, mystisismiä ja digitaalisen viihteen tunnelmia.

Työryhmän muodostavat koreografit Mikko Niemistö ja Sanna Blennow, valosuunnittelija Teo Lanerva, tanssija-äänisuunnittelija Olli Lautiola sekä muotisuunnittelija-performanssitaiteilija Justus Kantakoski.

Astral Projections on osa Mikko Niemistö aloittamaa teosten sarjaa, joka tutkii unia ja niiden poliittista relevanssia tämän päivän 24/7 yhteiskunnassa.

 

Mikko Niemistö on koreografi ja esitystaiteilija, joka työskentelee Helsingissä ja ulkomailla. Hän on toteuttanut sekä sooloteoksia että monialaisia kokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua. Mikko on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Choreography (Dans och circushögskolan / New Performative Practices -maisteriohjelma, Tukholma, 2017).

Sanna Blennow on koreografi, esiintyjä ja pedagogi, jota kiehtoo esitysformaattien haastaminen ja taiteenlajien ristisiitokset. Blennow työskentelee mielellään yhdessä muiden kanssa, intuitioiden kautta navigoiden alueelle, jossa yhdistyy kunnianhimo, halut ja toiveet. Hän on koulutukseltaan Bachelor of Choreography (The Danish National School of Performing Arts, 2011) sekä Master of Fine Arts in Critical & Pedagogical Studies (Malmö Art Academy, 2019).

Teo Lanerva on helsinkiläinen freelancer valo- ja videosuunnittelija (TeM). Hän työskentelee enimmäkseen nykyesitysten parissa sekä tapahtumissa niin pienillä underground-klubeilla kuin suurilla festivaaleillakin. Hänen suunnittelemiaan teoksia on nähty yli kymmenessä maassa.

Olli Lautiola on freelancetanssija, tanssinopettaja, koreografi sekä äänisuunnittelija. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi vuonna 2017 Tukholman Dans och cirkushögskolanista. Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt useissa produktioissa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Justus Kantakoski on suomalainen muoti- ja performanssitaiteilija. Justus työskentelee muotisuunnittelun, käsityön ja nykytaiteen välillä kuten myös esitystaiteen kentällä.

 

Konsepti: Mikko Niemistö
Koreografia ja esitys: Mikko Niemistö and Sanna Blennow
Poppet-nuket: Mikko Niemistö and Sanna Blennow
Valosuunnittelu: Teo Lanerva
Äänisuunnittelu: Olli Lautiola

Muoti-installaatio: Justus Kantakoski
Tukijat: Koneen säätiö, Svenska kulturfonden, Pohjoismainen kulttuuripiste,
Anita Snellmanin säätiö, Kulturfonden för Sverige och Finland

VIERAILUESITYS