Kuvittele: vaatekomeron ovi aukeaa, ulos astuu tyttö. Maahan saakka roikkuvat helmet, huulipunaa poskilla saakka. Toinen kohtaus: miesten hattu ja viikset. Kolmas kohtaus: Jon Bon Jovi. Ja niin edelleen.

Maija Hirvasen sooloteos Being Greta käsittelee median tuottamaa sisältöä ihmisessä. Sellaista, joka elää yksilössä vain hetken siirtyen sitten seuraavaan kohteeseen, seuraavaan ihmiseen. Teos kartoittaa matkaa, jossa kulttuuriset ikonit johtavat henkilökohtaiseen ja yhteiseen luovuuteen. Being Greta ei ole tarina julkkiksista, vaan teos käyttää kuuluisiin ihmisiin liittyvää kollektiivista muistia viitteenä. Being Greta suitsittaa mielikuvituksen tulemaan – hetkeksi – rakastuneeksi elokuvatähdeksi, Buster Keatonin surullisiksi kasvoiksi tai Suomen presidentti Tarja Haloseksi. Teos kysyy: keneksi haluamme tulla? Mihin tämä johtaa?

Maija Hirvanen on esitystaiteilija ja koreografi. Hänen työtään on ollut esillä festivaaleilla, näyttämöillä ja gallerioissa Suomessa ja muualla Euroopassa vuodesta 1999 lähtien. Hänen kiinnostuksensa kohteisiin kuuluvat taiteen ja uskomusjärjestelmien suhteet, yhteistyön prosessit kulttuurissa, performanssi kollektiivisena muistina, esityksen ja jokapäiväisen median suhteet sekä kopioimisen ja uudelleen oppimisen mekanismit ihmisessä. Hirvasen opintoihin kuuluvat visuaalisen kulttuurin maisterin opinnot Taideteollisessa korkeakoulussa, Crossing Borders in Performing Arts -tutkinto Turun Taideakatemiasta sekä jatkuvat tanssin opinnot. Osana toimintaansa hän kirjoittaa nykytaiteesta, tanssista ja esitystaiteesta.

In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes.(Andy Warhol, 1968)
In the future 15 people will be famous. In 15 minutes everybody will be famous. (Andy Warhol, 1979)
The face of Garbo is an Idea, that of Hepburn, an Event. (Roland Barthes, Mythologies)

"För mig framstår Being Greta som en konceptuellt och dramaturgiskt enhetlig, tolkningsmässigt stark och både tanke- och känslogenererande helhet." (Jan-Peter Kaiku, Hufvudstadsbladet 7.10.2007) 

Koreografia ja esitys Maija Hirvanen
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu Jaakko Mäkinen
Tuotanto Zodiak ja Maija Hirvanen