Blondit on Michaela - The Queen of Fucking Everythingille ja Go Go Tanssiryhmä Kuumille Putkille kierrätetty versio Paula Tuovisen sooloteoksesta Blondi vuodelta 2000.

Blondit on alkuperäiskoreografiasta inspiroitunut kierrätysversio, joka ottaa vapaasti omat uomansa ja muotonsa. Teoksen keskiöön nousee Michaela -The Queen of Fucking Everything sekä Kuumien putkien Joonas Lampi, kuten alkuperäisteoksessa Paula Tuovinen ja lavastaja Kimmo Takala. Kuumat Putket -ryhmän jäseniä esiintyy ameebamaisesti jokaisessa esityksessä.

Paula Tuovisen alkuperäisteos käsitteli valkoiseen naiseen liitettyjä mielikuvia, naista luontona, lapsena tai lapsenkaltaisena, valkoista naista värillisenä ja valkoista naista vitsinä. Tulevassa versiossa Michaela & Kuumat Putket räjäyttävät käsityksiä ja ilmaisuja blondiudesta nostaen keskiöön vapauttavan hulluttelun ja tietoisen bimboilun.

Esitys saa inspiraationsa kaikesta pöljästä ja oudosta. Bimbot saattavat olla luonnonlapsia, viattomia, ilkeitä, arvaamattomia, epärationaalisia, heillä voi olla korkeat korot ja korkea ääni. He voivat olla haluttuja ja halveksittuja, jumalattaria ja ääliöitä – tai sitten eivät.

Paula Tuovinen on antanut Michaelalle vapaat kädet muuntaa liikemateriaalinsa ja kokonaisesityksen Michaelan sisäisen bimbon viemänä, mutta työskentely säilyy silti työryhmäkeskeisenä. Michaelaa inspiroivat erityisesti bimbous vapauttavana aspektina ja emansipaationa. 

Michaela on koreografi ja tanssija Laura Pietiläisen sielun voimahahmo, joka ammentaa universumin mittaamattomista, voimallisista ja hellivistä energioista ja luo tanssiesityksiä näiden energioiden johdattelemana, emansipoiden kaiken eteen tulevan.

Laura Pietiläinen, Joonas Lampi ja Paula Tuovinen kuuluvat Go Go Tanssiryhmä Kuumiin Putkiin, jossa toimii kymmenisen tanssitaiteilijaa vapaasti varioituen. Kuumat putket on tutkinut aiemmissa teoksissaan JUST Queens (2013) ja Divine (2015) naiseutta ja yleensä sukupuolta eri kulmista: henkilökohtaisesti, riskirajoilla, outoudella ja tuttuudella revitellen.

Valomaailmasta vastaa alkuperäisteoksesta tuttu taiteilija-suunnittelija Mikko Hynninen. Äänimaailman perustana on Lotta Wennäkosken sävellys alkuperäisteokseen.

https://www.youtube.com/watch?v=9hTU2Pk3JLQ

Kantaesitys
BLONDIT

Koreografia Paula Tuovinen, Laura Pietiläinen
Esiintyjät Michaela – The Queen of Fucking Everything, Joonas Lampi, featuring Kuumat Putket
Valosuunnittelu Mikko Hynninen
Stylisti Joonas Lampi
Videosuunnittelu Juhani Haukka
Alkuperäinen musiikki Lotta Wennäkoski
Residenssi Saaren kartano
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Paula Tuovinen, Laura Pietiläinen

Kuvat Katri Naukkarinen

Teosalustus 7.12. klo 18.15–18.45
Taiteilijatapaaminen 11.12. esityksen jälkeen

Kesto n. 45 min

Liput 27,50/20,50/16,50 €

ZODIAK STAGE