Tanssitaiteilija Heli Meklin on kiinnostunut erilaisista ilmiöistä, ihmisistä, identiteeteistä sekä taiteen ja yhteiskunnan välisestä dialogista. Zodiakin syysohjelmistossa nähdään kaksi Meklinin teosta: sooloteos Bruce and more, joka kantaesitetään Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla Kiasma-teatterissa sekä trio Moving, joka sai kantaesityksensä Täydenkuun tanssit -festivaalilla heinäkuussa. Molemmat teokset nähdään yhteisilloissa Zodiakin näyttämöllä.

Soolo Bruce and more tutkii identiteetin rakentumisen ja teeskentelemisen teemoja käyttäen aineksinaan Meklinin henkilökohtaista elämää ja kokemuksia, erilaisten henkilöiden fyysistämistä, bändidemoja sekä kasariheviä. Teos on syntynyt yhdessä belgialaissyntyisen Michael Laubinkanssa. Laub on kansainvälisesti tunnettu nykyohjaaja ja koreografi, jota on luonnehdittu yhdeksi anti-illusionistisen teatterin kummisedäksi. Laubin perustama ryhmä Remote Control Productions tuottaa teoksia lukuisissa eurooppalaisissa kaupungeissa. Heli Meklin esiintyi Berliinin Tanz im August 2007 -festivaalilla ensi-iltansa saaneessa Michael Laubin teoksessa Portrait Series Berlin: Professional and non-professional dancers. Bruce and more perustuu osittain Meklinin näyttämölliseen henkilökuvaan tässä Laubin teoksessa.

“Luin kirjan Elsa-leijonasta. Elsasta tuli idolini. Aloin kävellä kontaten neljällä jalalla, yrittäen korostaa lapaluitteni liikettä mahdollisimman leijonamaisesti. Ajattelin että ihmiset minut nähdessään ajattelisivat, että hänen on täytynyt asua Afrikassa… ja että hän on asunut leijonien parissa… ja että leijonilla on ollut todella suuri vaikutus hänen olemuksensa kehittymiseen. Ajattelin silloin, että Afrikassa asuminen olisi tosi cool juttu.”

"Bruce and more on häpeämättömän paljas ja aito tilitys siitä, kuinka taiteilija on rakentanut tietoisesti identiteettiään lapsuudestaan lähtien. Mitään ei säästellä eikä suojella. Minäminä-navankaivelusta ei ole kysymys, koska monet jutut ovat yleisesti tunnistettavia ja siksi kollektiivisia. Meklinin omaperäinen ja hillittömän hauska esitys on lähes stand up -komiikkaa... Pokerinaamaisen Meklinin fyysisverbaalinen tykitys osuu suoraan nauruhermoon ja tarjoaa myös älyllistä analyysiä." (Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 10.11.2008) 

"Esitys vaikuttaa erittäin vilpittömältä ja henkilökohtaiselta ja se on sen tarkoituskin. Sitä tukee myös Meklinin suora ja pohtiva puhe yleisölle. Se ei kuitenkaan ole mikään vaivaannuttava itsetilitys, vaan selkeästi dramatisoitu ja rytmitetty kokonaisuus, jolla on tavoitteensa. Lopussa oman itsen ääriviivat löytyvät ainakin jossain muodossa. Bruce and more on pohdittu analyysi lapsen ja nuoren minuuden rakentumisesta ympäristön roolimallien, omien ihanteiden, miellyttämisen ja kapinoinnin kaaoksessa. Meissä jokaisessa on jotain omaa ja ainutlaatuista, mutta paljon myös muilta ja muualta lainattua." (Annikki Alku, Uutispäivä Demari)

Tekijät Heli Meklin, Michael Laub
Esiintyjä Heli Meklin
Valosuunnittelu Nigel Edwards
Video Anna Cadia ja Heli Meklin
Äänisuunnittelu ja musiikki Heli Meklin
Tekninen vastaava Anssi Mäkinen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus , Tanssiareena ry/Liikkeellä marraskuussa -festivaali, Michael Laub/Remote Control Productions ja Heli Meklin