DANCE on abstrakti tanssiteos, joka tavoittelee vapautta ja euforiaa toisteisen koreografian kautta. Kuudelle naistanssijalle läpisävelletty ja -koreografioitu esitys muodostaa tanssin, musiikin ja valon hengittävän virran.

Teoksessa tanssivat Hanna Ahti, Georgie Goater, Anna Mustonen, Saara Norvio, Anna Torkkel ja Soile Voima. Heillä kaikilla on omaleimainen, vahva koreografinen mieli. DANCE antaa tanssijoilleen mahdollisuuden vapautua uuden materiaalin tuottamisesta ja keskittymään tanssimiseen.

Teosprosessi on alkanut 1960-1970-lukujen amerikkalaiseen minimalismiin ja erityisesti koreografi Lucinda Childsin teoksiin perehtymisellä. Toisteisesta ja rytmisesti tarkasta liikkeestä tunnettu Childs työskenteli mm. säveltäjä Philip Glassin kanssa muodostaen sinänsä yksinkertaisesta materiaalista monimutkaisia, hypnoottisia tekstuureja.

Koreografian, tanssin ja musiikin suhde on sittemmin sekä monipuolistunut että mutkistunut. DANCE asettuu tämän kyseenalaistamisen jälkeiseen traditioon.

Childsin samannimisen teoksen mukaan nimetty DANCE asettaa abstraktin liikkeen esityksen keskiöön oman aikamme lävistämänä. Se sijoittuu osaksi uuden koreografian kontekstia tavoitteenaan tehdä tilaa liikkeelle, tilan muodolle ja rytmille. DANCE on nostalginen ja futuristinen teos, joka sallii tanssihistorian läsnäolon.

“Olen toiminut koreografiksi valmistuttuani esitystaiteen ja performanssin työtapoja soveltavan uuden tanssin parissa. DANCE on minulle tapa palata liikkeelliseen ja tilalliseen sommitteluun ja omalakisen liikemateriaalin tekemiseen. Toisteisella ja kulkevalla tanssilla tavoittelen virtaavuuden tilaa ja löysin Lucinda Childsin liikeajattelusta reittejä tällaisen tanssin tekemiseen. Vapauden kokemus tapahtui tarkkuudessa.” ­– Anna Maria Häkkinen

https://www.youtube.com/watch?v=W71EDd1G6Ao

Kantaesitys
DANCE

Koreografia Anna Maria Häkkinen
Musiikki ja valo Erno Aaltonen
Tanssi Hanna Ahti, Georgie Goater, Anna Mustonen, Saara Norvio, Anna Torkkel, Soile Voima
Koreografin assistentti Soile Voima
Tuottaja Riikka Thitz
Pukujen ideointi ja keskustelija Maija Mustonen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Stoa, Anna Maria Häkkinen
Tukija Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus,
Residenssit Ehkä-tuotanto (Turku), Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Bryssel), O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo)
Kuvat Katri Naukkarinen

Teosalustus 12.10. klo 18.15–18.45 (Cafe Stoa)
Taiteilijatapaaminen 19.10. esityksen jälkeen

Liput 28,00/19,50/16,50 €
Huom! www.lippu.fi

STOA
(Turunlinnantie 1)