Koreografi ja tanssija Tommi Kitti kuuluu maamme kokeneimpiin ja arvostetuimpiin tanssitaiteilijoihin. Yli kolme vuosikymmentä jatkuneen uransa aikana hän on toiminut sekä kärki-instituutioissa ja ensembleissa – Tanssiteatteri Raatikko, Helsingin Kaupunginteatterin Tanssiryhmä, Cullberg-baletti ja Suomen Kansallisbaletti – että itsenäisenä taiteilijahahmona omia teoksiaan luoden. Tanssijuutensa ohella Kitti on tehnyt viitisenkymmentä koreografiaa sooloista suurimuotoisiin baletti- ja ryhmäteoksiin sekä pienryhmissä, suurissa teatteritaloissa että tanssioppilaitoksissa kotimaassa ja ulkomailla. Tommi Kitin liikkeellinen virtuositeetti ja musikaalisuus sekä inhimillinen ja ihmisläheinen suhde tanssiin ovat nostaneet hänet vuosien saatossa suomalaisen ja kansainvälisen nykytanssin merkittävimpien nimien joukkoon.

Vuodesta 2000 lähtien Tommi Kitti on keskittynyt luotsaamaan omaa tanssiryhmäänsä Tommi Kitti & Co. Vuosina 2001–2003 Kitti työskenteli Zodiakin ensimmäisenä kutsukoreografina.

Marraskuussa Stoassa on tilaisuus kokea uudelleen parhaita hetkiä Tommi Kitti & Co:n voimaannuttavan tanssin äärellä kahdessa eri ohjelmakokonaisuudessa.

du-dun-duu on tanssiryhmä Tommi Kitin ja Lauluyhtye Rajattoman yhteisteos, joka sai kantaesityksensä Helsingin Juhlaviikoilla 2006. Loppuunmyydyille katsomoille esitetty teos palaa nyt ohjelmistoon yleisön pyynnöstä. Kitin koreografiassa tanssijoiden liikkeellinen dynaamisuus kohtaa suosikkiyhtyeen musikaalisen virtuositeetin. Lavan täyttää kaksitoista esiintyjää, tanssien ja laulaen toisiaan haastaen ja inspiroiden.

"Darlings"-ilta muodostaa läpileikkauksen tanssiryhmä Tommi Kitti & Co:n ohjelmistosta viimeisen viiden vuoden ajalta. Tanssillisessa ja musiikillisessa esityskokonaisuudessa Kitti-repertuaari asettuu näyttämölle uudella tavalla. Darlings-kokonaisuus sisältää otteita teoksista Pienen näyttämön juttu(2004), Hyppy (2005), du-dun-duu – luonnoksia (2006) sekä Väärä sävellaji(2003). Teoksissa palataan niihin hetkiin, jotka ovat ainutlaatuisuudellaan jääneet elämään omaa elämäänsä teosten ulkopuolella.

 

"Darlings oli puhdasta, nautinnollista liikettä... Rentouden, maanläheisyyden ja huumorin ansiosta Tommi Kitin luomaa tanssia on helppo katsoa. Liikkeen rytmikkyys, svengi, liikkuvuus ja voima tekevät siitä vangitsevaa. Kitissä on parasta se, että hän tanssii ensimmäiseksi itselleen. Hän on kertonut, että näyttämö on hänelle kuin pään sisäinen maailma. Tätä maailmaa katsojankin on helppo hahmottaa. Tanssijat tekevät vaikean työn, yleisössä voi keskittyä nauttimaan. " (Anna Venejärvi, Helsingin Sanomat 29.7.2007)

 

Teos kantaesitettiin Täydenkuun Tanssit -festivaalilla heinäkuussa 2007. 

Koreografia Tommi Kitti
Tanssi Tommi Kitti & Co
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Musiikki Eero Hämeenniemi, Lauluyhtye Rajaton, Iiro Rantala, Astor Piazzola, Doina Klezmer
Tuotanto Riemu ry/ Satu Immonen ja Zodiak