Aluksi varoituksen sana niille, jotka odottavat näkevänsä Saturday Night Feverin kuolemattomaksi tekevää diskokuvastoa. Karttunen Kollektiivin teosDays of Disco ei ole pastissi kimaltelevasta menneisyydestä. Sen sijaan lavalla nähdään yhden nykytanssikoreografin henkilökohtainen näkemys asiasta ja ilmiöstä nimeltä disko. Jyrki Karttunen työryhmineen hyödyntää teoksessa menneitä rytmejä ja tyylejä, mutta vain synnyttääkseen niistä jotain vankasti tähän päivään kuuluvaa. Days of Disco navigoi taitavasti ilmeisimpien diskokliseiden muodostamien karikkojen ohi. Tuloksena on intiimi ja jopa herkkä esitys ihmisistä, joiden ainutkertaisista kokemuksista ilmiöt lopulta syntyvät. Days of Disco -teoksella on myös hyvin henkilökohtainen lähtökohta, koreografi Jyrki Karttusen halu tarkastella oman lapsuutensa aikaa, 1970-luvun jälkipuoliskoa. Lähtökohta tuo teokseen vienon melankolisen pohjavireen: teoksen nimi viittaa myös kaikkiin niihin lämmöllä ajateltaviin asioihin, jotka ovat kadonneet iäksi kaikkialta muualta paitsi muistoistamme. Mutta koska kyse on Jyrki Karttusesta, hetkellisen melankolian kumppanina kulkee läpi teoksen lämminhenkinen huumori.

  "Kollektiivinen muisti on upea asia. Niin myös disko, josta saamme jakaa yhteisiä muistoja Jyrki Karttusen uudessa teoksessa Days of Disco.Hämmästyttävää, miten samat ajatukset ja kokemukset yhdistävät. [...] Tanssijoiden nautittavasti tulkitsemat liikkeet osoittavat diskotanssin koomisuuden. Teos on kunnianosoitus diskon kultakaudelle, vaikka se välillä lempeästi parodioikin. [...] Anne Hiekkarannan hersyvän pateettisesti tulkitsemat soolot tuovat flashbackejä niin Saturday Night Feverista kuin Flashdancestakin."

(Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 29.10.2009) "Jyrki Karttunens nya gruppverk Days of Disco är ett av de mest stämningsfulla, inspirerande, tankeväckande och medryckande dansverk jag sett på ett bra tag. [...] För Stoas stora scen har Kimmo Karjunenskapat en helt fantastisk scenografi och ljussättning [...]. Speciellt imponeras jag av Ville Oinonens stringenta och mångsidiga uttryck.[...] På ett fascinerande sätt för gruppen vidare diskofraserna till rörelsemönster bekanta från Karttunens tidigare verk." (Jan-Peter Kaiku, Hufvudstadsbladet 28.10.2009) 

"Jyrki Karttusen Days of Disco -esityksestä tekee ihanan juuri se, että teos ruokkii niitä kihelmöiviä ja kenties nolojakin muistoja, joita varmasti on kaikilla diskon kultakauden eläneillä. [...] Meno on jälleen maailmallista ja kutsuu katsojia mukaansa. Ja saakin, sillä katsojat hakkaavat käsiään rytmissä, taputtavat erityisen vetoaville osuuksille ja nauravat ääneen. [..] ajoittain katsomo on paratiisillisen iloinen." (Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 27.10.2009)

Koreografia ja konsepti Jyrki Karttunen
Tanssijat Anne Hiekkaranta, Jyrki Karttunen, Ville Oinonen, Mikko Paloniemi
Valosuunnittelu Kimmo Karjunen
Äänisuunnittelu Tuomas Fränti
Pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila
Dramaturginen assistentti Piia Ahonen
Tuotanto Karttunen Kollektiv, Zodiak – Uuden tanssin keskus, Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus