Koreografi ja tanssija July Weberin teoksessa The Devil’s Hour syvennytään vietteleviin tansseihin. Neljälle tanssijalle luodussa teoksessa tanssitaan Laure M. Hiendlin sävellyksen Ray Ray of Light tahdissa.

Weberin teos on saanut vaikutteita eläinkunnan kosiskelutansseista sekä keskiaikaisista pari- ja piiritansseista.

Koreografiassa vietellään tanssien ei-inhimillistä yleisöä, kuten aaveita ja demoneita, keskiyöllä, historiallisesti latautuneella kellonlyömällä, jolloin yliluonnollisten voimien kerrotaan olevan valloillaan. Teoksessa tuntemattoman vetovoima ja voima synnyttävät vuoroin koreografioituja, vuoroin somaattisesti ilmavia tansseja, jotka viettelevät tuntematonta, aavemaista katoavaista kehoa.

Teos ammentaa hovinarrin arkkityypistä, joka sai keskiajalla kritisoida ja parodioida ilman rangaistusta, ja kyseenalaistaa näin lavastetun itseilmaisun, viihteen ja koristelun tarpeen. Minimalistisella näyttämöllä tuulikoneiden puhaltamat ilmavirtaukset muuttavat katoavaisen konkreettiseksi ja muovaantuvat veistokselliseksi materiaaliksi, joka muotoilee liikettä eteerisesti mutta äärimmäisen voimallisesti.

July Weber (kaikki pronominit) on koreografi, tanssija, kuvataiteilija ja lavastaja. Hän opiskeli kuvanveistoa Braunschweigin taidekorkeakoulussa (HBK) ja Wienin taideakatemiassa sekä koreografiaa Berliinin Inter-University Centre for Dancessa (HZT) ja Amsterdamin teatterikoulussa. Weberin työ käsittelee kehon, materiaalin ja liikkeen vuorovaikutusta sekä liikkuu kuvataiteen ja esitystaiteen risteyskohdissa. Vuonna 2020 Weber perusti Berliinin Weddingiin tanssin ja esitystaiteen gallerian NEW FEARS.

https://julianweber.berta.me/

 

Koreografia, näyttämö, puvut: July Weber
Tanssi: Annalise Van Even, Shar Adams, Rocío Marano, Katrina Bastian
Musiikki: Laure M. Hiendl
Tuotanto: Juan Gabriel Harcha
Puvut: Don Aretino, Muyao Zhang
Tukijat: the Berlin Senate Department for Culture and Community and Tanzfabrik Berlin e.V.

Ensi-ilta: 5.8.2023, Radialsystem, Berlin

Helsingin esitystä tukee Goethe-Institut Finnland.

FESTIVAALIESITYS