DIG MY JOCKEY on alunperin Anna Maria Häkkisen, Jarkko Partasen ja Samuli Laineen videoteos vuodelta 2011. Nyt työryhmä laajentaa teoksen maailman live-esitykseksi ja päivittää samalla kokoonpanonsa äänisuunnittelija Jussi Matikaisen liittyessä ryhmään.

Alkuperäisessä videoteoksessa katsoja pääsee todistamaan erään miehen ja naisen välistä intiimiä hetkeä. Mies on hevonen, naisen ottaessa ratsastajan roolin. Toiminta on absurdia, herkkää, eroottista ja fetisoitua.

DIG MY JOCKEY – Live version on alkuperäisteoksen sisar, joka avaa, purkaa ja käsittelee videosta tuttuja teemoja ja hahmoja uudessa kontekstissa. Näyttämöteoksessa henkilöiden väliset vallankäytön asetelmat muuttuvat ja kehittyvät leikin varjolla. Esiintyjät rekonstruoivat yleisön edessä kohtauksia sekä alkuperäisestä videoteoksesta että esityksen aikana syntyvästä materiaalista. 

 

video

 

Teos esitetään yhteisillassa Masi Tiitan sooloteoksen Sotilas kanssa.

DIG MY JOCKEY – Live version on esitys, jossa neljä esiintyjää luovat erilaisia valta-asetelmia. ... On kiinnostavaa, miten periaatteessa niin valmiiksi pureskellut asetelmat muuttuvat hidastettuina ja odottamattomissa yksityiskohdissa viipyillessään mielenkiintoisiksi. Vallankäyttäjä ja alistaja tarkkailevat toisiaan hellästi, ja esiintyjissä on omalaatuista arvokkuutta.
- Maria Säkö / Skenet 25.4.

Rauhallisesti ja kirkkaasti teos purkaa alistamisen anatomiaa. ... Monumentaalinen on Jussi Martikaisen raippasoolo. Jarkko Partasen yksinäinen seksileikki puolestaan koskettaa surumielisellä kauneudellaan.
- Jukka O. Miettinen / Helsingin Sanomat 20.4.

På ett rätt lekfullt sätt ställer föreställningen frågor om dominans och underläge och visar hur snabbt maktpositionerna kan växla.
- Isabella Rothberg / HBL 20.4.

Kantaesitys (Yhteisilta)
DIG MY JOCKEY – LIVE VERSION

Koreografia, esitys Anna Maria Häkkinen & Jarkko Partanen
Valo- ja visuaalinen suunnittelu, esitys, kuvat Samuli Laine
Äänisuunnittelu, esitys Jussi Matikainen
Tuotanto Zodiak - Uuden tanssin keskus, Anna Maria Häkkinen & Jarkko Partanen
Residenssituki Workspacebrussels, Koneen Säätiö

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 2.5.

Liput 22/14 €

ZODIAK NÄYTTÄMÖ

Teos esitetään yhteisillassa Masi Tiitan sooloteoksen Sotilas kanssa.