Koreografi ja tanssija Tommi Kitti kuuluu maamme kokeneimpiin ja arvostetuimpiin tanssitaiteilijoihin. Yli kolme vuosikymmentä jatkuneen uransa aikana hän on toiminut sekä kärki-instituutioissa ja ensembleissa – Tanssiteatteri Raatikko, Helsingin Kaupunginteatterin Tanssiryhmä, Cullberg-baletti ja Suomen Kansallisbaletti – että itsenäisenä taiteilijahahmona omia teoksiaan luoden. Tanssijuutensa ohella Kitti on tehnyt viitisenkymmentä koreografiaa sooloista suurimuotoisiin baletti- ja ryhmäteoksiin sekä pienryhmissä, suurissa teatteritaloissa että tanssioppilaitoksissa kotimaassa ja ulkomailla. Tommi Kitin liikkeellinen virtuositeetti ja musikaalisuus sekä inhimillinen ja ihmisläheinen suhde tanssiin ovat nostaneet hänet vuosien saatossa suomalaisen ja kansainvälisen nykytanssin merkittävimpien nimien joukkoon.

Vuodesta 2000 lähtien Tommi Kitti on keskittynyt luotsaamaan omaa tanssiryhmäänsä Tommi Kitti & Co. Vuosina 2001–2003 Kitti työskenteli Zodiakin ensimmäisenä kutsukoreografina.

Marraskuussa Stoassa on tilaisuus kokea uudelleen parhaita hetkiä Tommi Kitti & Co:n voimaannuttavan tanssin äärellä kahdessa eri ohjelmakokonaisuudessa.

du-dun-duu on tanssiryhmä Tommi Kitin ja Lauluyhtye Rajattoman yhteisteos, joka sai kantaesityksensä Helsingin Juhlaviikoilla 2006. Loppuunmyydyille katsomoille esitetty teos palaa nyt ohjelmistoon yleisön pyynnöstä. Kitin koreografiassa tanssijoiden liikkeellinen dynaamisuus kohtaa suosikkiyhtyeen musikaalisen virtuositeetin. Lavan täyttää kaksitoista esiintyjää, tanssien ja laulaen toisiaan haastaen ja inspiroiden.

"Darlings"-ilta muodostaa läpileikkauksen tanssiryhmä Tommi Kitti & Co:n ohjelmistosta viimeisen viiden vuoden ajalta. Tanssillisessa ja musiikillisessa esityskokonaisuudessa Kitti-repertuaari asettuu näyttämölle uudella tavalla. Darlings-kokonaisuus sisältää otteita teoksista Pienen näyttämön juttu (2004), Hyppy (2005), du-dun-duu – luonnoksia (2006) sekä Väärä sävellaji (2003). Teoksissa palataan niihin hetkiin, jotka ovat ainutlaatuisuudellaan jääneet elämään omaa elämäänsä teosten ulkopuolella.

"Tommi Kitti har samlat en väldigt jämn skara dansare omkring sig, alla skickliga på sitt sätt... Man kan se klara likheter mellan Kittis rörelsespråk och Rajatons tonbildning: en viss lätthet och spänstighet präglar båda. " (Tove Djupsjöbacka, Hufvudstadsbladet 24.8.2006)

Koreografia Tommi Kitti
Sävellys Timo Alakotila, Jussi Chydenius, Kaj Chydenius, Soila Sariola, Essi Wuorela
Laulujen sanat Kirsi Kunnas, Trad., Jacopone Da Todi/Aale Tynni
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila
Lavastus Ari Kitti, Tommi Kitti, Karoliina Koiso-Kanttila
Tanssijat Tommi Kitti & Co
Muusikot Lauluyhtye Rajaton
Tuotanto Riemu ry/ Satu Immonen ja Zodiak, yhteistyössä Helsingin Juhlaviikot