Koreografi Hanna Brotheruksen uutuusteos En lähde täältä salaa on lämmin ja elämänmakuinen näkemys nousukauden jälkeisen Suomen henkisestä maisemasta. Brotherukselle ominaiseen tapaan teos luovuttaa näyttämön esiintyjien ihmisyydelle ja läsnäololle sekä puhuttelee katsojaa suoraan – jokainen voi tunnistaa itsensä yksinäisten, epävarmojen ja toisiaan etsivien ihmisten joukosta. Kolmen ammattitanssijan lisäksi teoksessa nähdään 50-henkinen sekakuoro Koiton Laulu. Reijo Aittakummun musiikki on kokonaisuudessaan kuoron ja tanssijoiden esitystilanteessa tuottamaa. Laulu ja liike yhdistyvät teoksessa saumattomaksi vuoropuheluksi.  

 "Koreografi Hanna Brotherus on aina onnistunut liikuttamaan katsojia humaaneilla ja yhteisöllisyyttä käsittelevillä tanssiteoksillaan. Poikkeusta ei tee liioin uusin En lähde täältä salaa. Se on varmasti yksi komeimmista ja hienoimmista kuolemaa ja elämän rajallisuutta käsittelevistä tanssiteoksista." (Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 22.8.2009)

 "Esitys on äärimmäisen kaunis, hauras ja vaivattomasti koskettava. Kaapelitehtaan korkeassa Pannuhallissa tunnelma on välillä lähes sakraalinen hiirenhiljaisen yleisön, liikkeen ja musiikin kohdatessa toisensa... En lähde täältä salaa on esitys, jonka soisin mahdollisimman monen näkevän. Se tuo nykyihmiselle ehkä kaikkein vaikeimman elämän välttämättömyyden hienosti ja tuputtamatta helpommin käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi." (Annikki Alku, Uutispäivä Demari 26.8.2009)

Koreografia Hanna Brotherus
Musiikki ja kuoron johto Reijo Aittakumpu
Esiintyjät Hanna Korhonen, Maria Nurmela, Laura Vesterinen ja Koiton Laulu
Lavastus ja pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila
Valosuunnittelu Mika Haaranen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Koiton Laulu ja Hanna Brotherus