GRAND JETÉ on Silvia Gribaudin koreografinen projekti, jonka hän on luonut yhteistyössä Michele Merolan johtaman italialaisen MM Contemporary Dance Companyn kanssa.
HUOMAA muuttunut esitysaika.

Grand jeté eli suuri spagaattihyppy ilmassa on yksi baletin vaikuttavimmista liikkeistä, joka vaatii tanssijalta erityistä taidokkuutta. Silvia Gribaudin uusi teos tutkii grand jetén valossa loppuja uusien alkujen lähteenä.

Teoksessa GRAND JETÉ Gribaudin koreografia käsittelee esiintyjän ja yleisön välistä suhdetta, aloittaen tiettyjen klassisten tanssiaskelten ja niiden merkitysten välittämisestä.

Plié, jeté, tour en l'air ovat termejä, jotka usein liitetään tunnettuihin askeliin, mutta jotka voivat myös avata muita, syvempiä mielikuvia. Näitä koetaan yhdessä esiintyjien kanssa. Kuten Gribaudin aiemmissa töissä, teoksen koreografia syntyy sekä näyttämöllä olemisesta että tanssijoiden ja yleisön välisestä vuoropuhelusta nykyhetkessä.

Grand jeté on liike, jossa yritetään paeta painovoimaa ”heittäytymällä” ja ”pysähtymällä” hetkeksi ilmaan. GRAND JETÉ tutkii tämän virtuoosimaisen liikkeen metaforista merkitystä jokapäiväisessä elämässämme ja antaa mahdollisuuden kapinoida minkä tahansa lopun peruuttamattomuutta vastaan. Kuinka paljon ponnistelua hyppy tuntemattomaan vaatii, ja millaisia seikkailuja laskeutuminen voi tuoda mukanaan? Miten kohtaamme epäonnistumisen ja nousemme uudelleen ilmaan? Oletko valmis loikkaamaan omaan hyppyysi?

Silvia Gribaudi on italialainen koreografi, joka on myös erikoistunut esittävään taiteeseen. Vuodesta 2004 lähtien hän on keskittynyt tutkimaan kehojen sosiaalista vaikutusta ja asettanut koreografisen kielensä keskiöön koomisuuden sekä yleisön ja esiintyjien välisen suhteen.

Michele Merolan johtama MM Contemporary Dance Company kuuluu merkittävimpiin italialaisiin tanssiteattereihin, joka perustettiin vuonna 1999 Reggio Emiliassa. Teatterin runsas ja monipuolinen ohjelmisto on Merolan sekä eurooppalaisten ja italialaisten koreografien ansiota.

Muusikkoperheeseen syntynyt Matteo Franceschini aloitti sävellysopintonsa isänsä kanssa ja valmistui myöhemmin Milanon Giuseppe Verdi -konservatoriosta Alessandro Solbiatin ohjaamana. Franceschinin taiteellisen tutkimuksen keskiössä ovat musiikillisten eleiden teatraalisuus ja tarve yhdistää eri kieliä toisiinsa kontrastin ja fuusion sääntöjä noudattaen.

 

 

Koreografia: Silvia Gribaudi
Esiintyjät: Silvia Gribaudi & the MM Contemporary Dance Company: Emiliana Campo, Lorenzo Fiorito, Mario Genovese, Matilde Gherardi, Fabiana Lonardo, Alice Ruspaggiari, Rossana Samele, Nicola Stasi, Giuseppe Villarosa, Leonardo Zannella
Musiikki: Matteo Franceschini
Valosuunnittelu: Luca Serafini
Stylisti: Ettore Lombardi
Koreografin assistentti: Paolo Lauri
Dramaturginen konsultti: Annette Van Zwoll
Taiteellinen yhteistyö: Matteo Maffesanti
Tekninen neuvonantaja: Leonardo Benetollo
Luova tuottaja: Mauro Danesi

Tuotanto : Associazione Culturale Zebra (IT)
Yhteistuottajat: MM Contemporary Dance Company (IT), La Biennale de Lyon (FR), Théâtre de la Ville (FR), Rum för Dans (SE), National Theatre Brno within Theatre World Festival Brno (CZ); BPDA - Big Pulse Dance Alliance: Torinodanza Festival (IT), International Dance Festival TANEC PRAHA (CZ), Zodiak - Side Step Festival (FI)
Taiteellinen residenssi: Centro di Residenza Emilia-Romagna (L’Arboreto-Teatro Dimora | La Corte Ospitale)
Tuella: MiC – Ministero della Cultura, Italian Ministry of Cultural Affairs
Ensi-ilta: 2023, 7-8 June International Dance Festival TANEC PRAHA, Prague (CZ)

GRAND JETÉ on Big Pulse Dance Alliance -verkoston yhteistuotanto. Verkostoa tukee Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

FESTIVAALIESITYS