"Löysin kaappeja siivotessani c-kasetin 90-luvulta. Great Love Songs vol 3 näytti huoltoasemalta ostetulta ja sisälsi Elton Johnia, Marvin Gayea, Banglesia... Kaikki niin tuttuja. Tanssin kotona itsekseni, nostalgioiden vilpittömän onnellisena. Halusin tehdä teoksen, joka on samaan aikaan huvittava, melodramaattinen, intohimoinen, pateettinen, vilpitön, herkkä ja henkilökohtainen. Halusin nähdä tanssitaiteilijan tanssivan illan kiihkeimmän hitaan."

Tanssi- ja esitystaiteilija Maija Mustosen kokoama The Greatest Love Songs on siirapintuoksuinen tanssikavalkadi vuosisadan rakkaustarinoita, sydänsuruja, mustasukkaisuutta ja täyttymystä. Teoskokonaisuus pitää sisällään kymmenen itsenäistä pienoistanssiteosta, joissa esiintyjät paljastavat itselleen tärkeän rakkauslaulun.

Zodiakin uutuus on riemukas ja samalla riipaiseva katselmus siitä, miten rakkaus saa meidät liikkumaan. Maija Mustonen on koonnut yhteen kymmenen esiintyjää ja editoinut heidän sooloistaan hienon kokonaisuuden. Se osoittaa, miten rakkaus - tuo taiteen lempiaihe kautta aikojen - tänä päivänä näyttäytyy.

Jukka O. Miettinen, Helsingin Sanomat 21.1.2012

 

Kantaesitys
THE GREATEST LOVE SONGS

Esityskonsepti, ohjaus Maija Mustonen
Esitys, koreografia Hanna Ahti, Elina Hauta-aho, Anne Hiekkaranta, Katri Kainulainen, Jarkko Lehmus, Janne Masalin, Maija Mustonen, Masi Tiitta, Saara Töyrylä, Emmi Venna
Valosuunnittelu Anton Verho
Esitysdramaturgia, äänisuunnittelu Laura Murtomaa
Kuva Anton Verho
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Maija Mustonen

Liput 20/12 €

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 24.1.