Sveitsissä toimivan Teresa Vittuccin viimeisin soolo HATE ME, TENDER kulkee alaotsikolla “Solo for Future Feminism” (suom. “Soolo tulevaisuuden feminismille”). Teos tutkii vihaa ja feminismiä.

Soolossaan Vittucci syventyy tarkastelemaan uteliaasti Neitsyt Mariaa: yhtä länsimaisen kulttuurin keskeisintä ja määrittelevintä naishahmoa. Kulttuurisesti Neitsyt Mariaa on pidetty puhtauden, viattomuuden ja virheettömyyden ruumiillistumana, myötätuntoisen ja surevan naisen ikonina. Sooloteoksessaan Vittucci alkaa purkaa hahmon queeriä potentiaalia pehmeän väkivallan keinoin.

Neitsyt Maria on naiseudellaan aiheuttanut vastakkainasettelua eri sukupolvien välille: kirkon viranomaiset ovat ihailleet Neitsyt Mariaa Jumalan äitinä, kun taas feministiset liikkeet ovat kritisoineet hahmon synnyttämiä stereotypioita naisista.

Esityksessään Vittucci lähtee lempeälle ristiretkelle, jonka tarkoituksena on palauttaa matriarkka Maria takaisin hänen rooliinsa voimakkaana sankarina ja queerfeminismin lähettiläänä, aseenaan pelkästään herkkä ja myötätuntoinen sydän.

Teresa Vittucci

Teresa Vittucci (Wien) on valmistunut Wienin konservatoriosta, Alvin Aileyn tanssikoulusta, Salzburgin kokeellisesta tanssiakatemiasta (SEAD) ja Bernen taideyliopistosta, jossa hän suoritti maisterintutkintonsa laajennetusta teatterista. Vuodesta 2013 lähtien Teresa on kehittänyt sooloesityksen praktiikkaansa teoksillaan UNLEASH (2012), LUNCHTIME (2015), ALL EYES ON (2017) ja HATE ME, TENDER (2019).

Vuonna 2018 Zürichin kaupunki myönsi Teresalle tunnustuspalkinnon hänen työstään erinomaisena esiintyjänä, ja vuonna 2019 hän sai Swiss Dance Award -palkinnon teoksestaan HATE ME, TENDER. Teresa on ollut Tanzhaus Zürichin nuori vieraileva taiteilija (Young Associate Artist – YAA!) vuodesta 2019 alkaen.

 

Konsepti ja esitys: Teresa Vittucci
Dramaturginen apu: Benjamin Egger, Veza Fernandez, Rafal Pierzynski
Skenografia: Jasmin Wiesli, Teresa Vittucci
Tuotantomanageri: groundworkers //  Kira Koplin
Tuotanto: OH DEAR Zürich
Yhteistuotanto: Tanzhaus Zürich, Theaterspektakel Zürich
Erityiskiitokset: Julia Haenni, Gina Gurtner & Simone Aughterlony

Tukijat:
Yhteistuottajataho: Tanzhaus Zürich, Zürich Theaterspektakel
Espacio do Tempo Montemor, Migros- Kulturprozent, Pro Helvetia , Ernst Göhner Foundation

First developed in the frame of PREMIO competition for Theater and Dance

Ensi-ilta: 2019 ImPulsTanz, Vienna