Koreografi Ulla Koivisto luoHurmiollisessa tilassamoniosaisen tanssiteoksen kahdelle tanssijalle, sellistille, kuvataiteilijalle ja valosuunnittelijalle. Teos rakentuu useista erilaisista esiintyjien hurmaavista ja hurmiollisista soolokohtauksista ja niiden dialogeista. Aika ajoin tilassa olevat installaatiotkin saattavat nousta pääosaan. Kokonaisuuden tiivis visuaalinen jännite muodostaa kimmoisan tilan, josta esiintyjät vyöryttävät liike- ja äänienergiaa yleisön aistittavaksi.Suomalaisen nykytanssin pioneereihin lukeutuva Ulla Koivisto on tuonut New Yorkista Suomeen maailmankuulun Merce Cunninghamin ajattelua, ja tämä avantgarden perintö elää Koiviston töissä vahvana edelleen. Cunninghamin ja John Cagen tanssin ja musiikin suhteita koskeva filosofia soi Hurmiollisessa tilassa sellisti Samuli Peltosen kautta. Teoksessa tanssivat Satu Rekola ja Esko Hakala, installaatioista vastaa kuvataiteilijaKaisu Koivisto ja valosuunnittelusta Anna Pöllänen.

video

  "Hurmiollisessa tilassa-tanssiteos on vahvasti liikkeen, tilan, musiikin ja kuvataiteen symbioosi, jossa mikään ei nouse ylitse muiden. Tanssi suorastaan solahtaa sellisti Samuli Peltosen hienosti tulkitsemaan moderniin musiikkiin" (Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 9.10.2010)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

"Koiviston liikkeessä on oma orgaanisuutensa. Se edellyttää tanssijalta nopeutta, voimaa, laajoja liikeratoja ja detaljien tajua. Teoksessa oli monenlaisia pyörimisiä piruetteina, hyppien tai jalkaa kuin harpinkärkeä käyttäen." (Tiina Suhonen, Tanssi-lehti No: 2010/5) 

Koreografia Ulla Koivisto
Tanssi Satu Rekola, Esko Hakala
Sellisti Samuli Peltonen
Valosuunnittelu Anna Pöllänen
Pukusuunnittelu Marja Uusitalo
Installaatiot Kaisu Koivisto
Kuvat Esko Koivisto
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Ulla Koivisto