miten olen kietoutuneena ilmaan
mitä ilma kannattelee
tunteeko ilma rajoja
tunteita ilmassa
vai ilman tunteita
mitä jos ilma ei olisikaan ilmaista

Ilmastonmuutos koskettaa jollain tavalla kaikkia. Se surettaa, pelottaa, ärsyttää tai luo toivoa jostain toisenlaisesta tavasta olla. ILMA on tanssiteos ilmastonmuutoksen herättämistä tunteista ja luontosuhteesta. Se tutkii rajoja ja vuorovaikutusta ihmisen ja ympäristön välillä.

Monimuotoinen 14-84 -vuotiaista koostuva ryhmä on tutkinut koreografi Nella Turkin kanssa tanssin keinoin ilmastonmuutokseen kytkeytyviä tunteita ja ajatuksia. Omaelämäkertaisista muistoista, kehollisista tuntemuksista sekä monimuotoisuudesta syntynyt koreografia nostaa esille tarinoita jotka risteävät ja kietoutuvat kuin monivärisistä langoista koottu kudelma, joka on samalla absurdi ja todellinen tässä ajassa. Esitys kutsuu katsoja-kokijan tilaan, jossa saa havaita, tuntea ja olla osana.

Nella Turkki on tanssitaiteilija, ohjaaja sekä pedagogi. Viime vuosina Turkki on toteuttanut ilmastotunteita, luontosuhdetta ja monimuotoisuutta käsitteleviä esitysprojekteja ammattinäyttämöille Suomessa ja Saksassa. Nella uskoo, että taiteen sisällä tapahtuvat kohtaamiset ihmisten - ja ihmisen ja toisenlaisten elävien välillä ovat merkityksellinen voima nykyhetkessä. ILMA on Nella Turkin taiteellinen opinnäytetyö Taideyliopiston Teatterikorkeakoululle (tanssipedagogiikan maisteriohjelma).

Paikkoja on rajoitetusti, joten teethän varauksen. Avaa ilmoittautumislomake tästä linkistä.

Kantaesitys
ILMA

Koreografia Nella Turkki
Esiintyjät Sanni Andersen, Petri Heimonen, Iiris Hildén, Ritva Kattelus, Silmu Kauppila, Kadar Khristan, Olli Kinnunen, Kaarina Koistinen, Jussi Korhonen, Risto Railo, Silja Ruonala, Silvia Sairanen, Christina Turtiainen
Lavastus ja pukusuunnittelu Una Auri
Musiikki ja äänet Janis Heldmann
Valosuunnittelu Lyydia Johansson
Valomestari Anna Pöllänen
Kuva Matti Kilponen

Suositusikäraja 12-v
Esitys on ilmainen ja saavutettava. Ennakkoilmoittautuminen.

Kesto 60 min

ZODIAK STUDIO C4