Zodiakin kevätkausi alkaa housekoreografi Ervi Sirénin kahden teoksen – Katu ja Ilmalautturit – yhteisillalla. Teokset saivat ensi-iltansa joulukuussa, esityskausi jatkuu tammikuun puoliväliin. 

Katri Soinille koreografioidun Katu-soolon pääosassa ovat jalat. Katu kuljettaa tanssijan jalkoja nopeasti vaihtuviin tunnelmiin ja erilaisiin tiloihin. Kulkija mittaa katua vauhdikkaasti, mutta tarkasti. Teos tempaa mukaansa – tämän jälkeen katsojakaan ei kävele kadulla entisellään! "These boots are made for walkin'." Nancy Sinatra, 1966

Paljas tila, kaksi ihmistä. Liike ja yksi eteneminen, tanssi. Läsnäoleva hetki sisältää kaikki mahdollisuudet. Kaisa Niemen ja Harri Kuorelahden duetto väreilee äänen ja liikkeen orgaanista ykseyttä; Ilmalautturit soittaa tanssijoiden kehoja, liikkeen ja äänen ytimestä.

 

Katu-esitys pursui energiaa ollen samalla myös tyylikkään sofistikoitu Soinin mustaa housuasua myöten. Erinomainen esitys, joka toivottavasti elää pitkään”
(Annikki Alku, Uutispäivä Demari 4.1.2011)

Ilmalautturit-duetossa Kaisa Niemi ja Harri Kuorelahti inkarnoituvat  näyttämölle kuin tajunnansisäiseltä avaruusmatkalta ja sinne he teoksen lopussa palaavat. Sillä välin he kokevat yhdessä paljon kommunikoiden keskenään eräänlaisin liikelausein. (…) Katu-soolossa Katri Soini kiitää jäntevin juoksuaskelin. Menossa on katutanssin energiaa ja popmusiikin soundeja. Liike pysähtyy ja tanssija muuttuu punaista taustaa vasten silhuetiksi. Nykivissä mikroliikkeissä on pantomiimin tarkkuutta ja terävyyttä”
(Jukka O. Miettinen, Helsingin Sanomat 19.12.2010)

Koreografia Ervi Sirén
Tanssi Harri Kuorelahti, Kaisa Niemi, Katri Soini
Valo- ja tilasuunnittelu Juho Rahijärvi
Äänisuunnittelu Aake Otsala
Pukusuunnittelu Cris af Enehielm ja työryhmä
Kuvat Uupi Tirronen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Ervi Sirén

Liput 20/12 €

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 16.12.2011


Katu-teoksen uusintaesitykset Stoassa 8.–10.4.2011.

Esitykset ovat osa Ervi Sirénin ja Alpo Aaltokosken tuotantoa esittelevän yhteisviikon ohjelmistoa. Katu nähdään yhteisillassa Alpo Aaltokosken esittämän Taikuri-sooloteoksen kanssa. Yhteisillan toteuttavat alpo aaltokoski company ja Zodiak.

Ervi Sirénin kahden teoksen ilta Taikuri ja Katu
8.4. klo 19
9.4. klo 19
10.4. klo 15

Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus, Turunlinnantie 1
Liput 18/10 €