Kvartetossa neljä erityisesti maailmaa aistivaa ja siinä toimivaa ihmistä kohtaa toisensa näyttämöllä. Tanssimassa yhdessä ja yksin, antautumassa omasta ainutlaatuisuudestaan kumpuavalle liikkeelle, kaipaukselle ja rakkaudelle.

Kvarteton kompositio syntyy yhteen tulemisen seurauksena: Siitä kuinka kolme tanssijaa ja äänisuunnittelija asettuvat samaan tilaan, kosketuksiin toistensa kanssa, kommunikoimaan keskenään liikkeessä. Esiin nousee myös esiintyvä yksilö, nähdyksi tulemisesta ja tilan itselle ottamisesta nauttiva ihminen.

Teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina, yhteiskunnallisina toimijoina sekä aistivina, haluavina ja kaipaavina ihmisinä.

Teos on koreografi Kati Raatikaisen ja esiintyjien ensimmäinen yhteistyö. Se syntyi prosessissa esiintyjien elämästä ja kokemuksista kummuten, ja koreografin esitysfilosofiaa mukaillen. Kvartetto sai ensi-iltansa Kokkolan talvitanssit -festivaalilla helmikuussa 2019.

Vierailun mahdollistaa Pohjanmaan tanssin aluekeskus. Esitykset ovat osa X-Dance 2021 -festivaalia.
 

Huomio! To 10.6. esitystä on myös mahdollista katsoa ilmaisen striimin kautta. Linkki tässä: https://youtu.be/xHHm9h0hR2Y

Striimiin on mahdollista tehdä myös lahjoitus Holvi-kaupan kautta (linkki).

 


Koreografia: Kati Raatikainen
Tanssi: Maria Lahti, Jarmo Patana, Sanna Tornikoski
Äänisuunnittelu ja esiintyminen: Markku Essel
Tila - ja valosuunnittelu: Milla Martikainen
Pukusuunnittelu: Roosa Marttiini
Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Keski-Pohjanmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Keskipohjanmaa-säätiö
Ensi-ilta: 8.2.2019, Kokkolan kaupunginteatteri
Kuvat: Ulla Nikula

VIERAILUESITYS