Tanssija-koreografi Eeva Muilun ryhmäteos Kvintetto on viiden ihmisruumiin kehollinen konsertto, jossa liikutaan jatkuvassa kysymisen, ihmettelyn ja oivaltamisen tilassa. Teoksen esittää upea tanssijakvintetti: Joona Halonen, Saku Koistinen, Leila Kourkia, Vera Nevanlinna ja Saara Töyrylä. Tanssijoiden äänet, liikkeet, eleet ja teot muodostavat teoksen koreografisen sävellyksen. Kvintetto sai ensi-iltansa Zodiakissa toukokuussa 2012.

Eeva Muilu ei petä. Palkitun koreografin kaikki työt ovat onnistuneet jollakin tavoin tönimään, ärsyttämään, naurattamaan ja ajatteluttamaan. Välinpitämättömäksi ne eivät ole koskaan jättäneet. Poikkeusta ei tee Zodiakissa nähty Kvintetto. (...) Harvoin on tanssiesityksessä näin hauskaa kuin ainakin itselläni oli. Kiitos kuuluu paitsi Eeva Muilulle, myös hänen kokoamalleen "dream teamille". Esiintyjät ovat moneen suuntaan venyviä kokonaisvaltaisia näyttämöhahmoja, jotka pistävät persoonansa estotta peliin. Suoranainen karismaklusteri!

Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 9.5.2012


Zodiakissa nähdään Stage-festivaalin yhteydessä myös Elina Pirisen sooloteos Lover of the Pianist sekä Anna Mustosen ja Masi Tiitan duetto Thank You For Your Love 18.8. klo 12 ja 17 (yhteisilta). Lue lisää teoksista.

STAGE-FESTIVAALI

KVINTETTO
Koreografia Eeva Muilu
Esiintyjät Joona Halonen, Saku Koistinen, Leila Kourkia, Vera Nevanlinna, Saara Töyrylä
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu Monika Hartl
Kuvat Aada Niilola
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Eeva Muilu

Liput 22 / 19 / 14 €

Liput Lippupisteestä ja Korjaamolta, Töölönkatu 51 (puh. 044 700 8822 klo 11–16).

ZODIAK NÄYTTÄMÖ