Eeva Muilun mediakriittinen ja taiteellisesti tinkimätön sooloteosLoppuunmyyty ottaa kantaa rakkauden, median, hyväksikäytön ja paljastamisen teemoihin uskomattomalla intensiteetillä. Henkilökohtaiset kysymykset risteytyvät julkisen puheen ja kuvaston kanssa teoksessa, joka naurattaa ja häkellyttää samanaikaisesti. Loppuunmyyty kantaesitettiin syksyllä 2007, nyt teos siirtyy Zodiakin näyttämölle odotetuissa lisäesityksissä.

Loppuunmyydyssä Eeva Muilu työryhmineen on valikoinut mediamuotoja, kuten saippuasarjoja, mainoksia, poplyriikkaa, naistenlehtiä ja pornovideoita ja peilannut niiden rakkauskäsityksiä omaan henkilökohtaiseen kokemusmaailmaansa. Minkälaisena rakkaus ja ihmisyys näyttäytyvät mediassa, mitä niistä paljastetaan tai jätetään paljastamatta?  Eeva Muilu on taiteilija, jolla on draivia, taiteellista anarkismia ja tekemisen vimmaa. Muilu toimii Zodiakin house-koreografina 2007–2009. Edellisen sooloteoksensa Vermiculus myötä Muilusta on tullut kansainvälisesti kysytty esiintyjä ja koreografi, jonka keikkakalenteri täyttyy hurjaa vauhtia. Muilun teokset kommunikoivat suoraan ja vahvasti yleisön kanssa. Vermiculus voitti Amsterdamin ITs-festivaalin parhaan ulkomaisen esityksen palkinnon 2005. 

“I sin framställning skyr Eeva Muilu vare sig det groteska eller äckelestetiska och går vanligen rakt på sak oavsett ämnet. I detta verk upplever jag en medveten ironisk ton som gör framställningen mindre självutlämnande men inte mindre övertygande.” (Jan-Peter Kaiku, Hufvudstadsbladet 1.11.2007)

“Eeva Muilun Loppuunmyyty on huikea yhden naisen soolo, jossa Muilu ei paljasta pelkästään tosi- ja mielikuvitustv:n realiteetteja vaan myös itsensä... Muilun antaumuksellinen läsnäolo saa teoksen vyörymään päälle niin, että sen ostaa hinnalla millä hyvänsä.” (Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 6.11.2007)

“I think Eeva is one of the best new choreographers in Europe.” (Morag Deyes, Dance Base -tanssikeskuksen johtaja The List Festival Magazine -lehdessä 2007)

"Loppuunmyyty vahvisti käsitystäni siitä, että Muilu on rohkeudessaan ja lahjomattomuudessaan yksi Suomen merkittävimmistä taiteilijoista. Muilulla on selkeä visio taiteen rajattomista mahdollisuuksista ja tavoittamattomistakin voimavaroista. Lyhyesti: Muilu on taiteilija, joka antaa uutta merkitystä taiteelle." (Olli Ahlroos, Liikekieli.com 28.1.2008)
 

Koreografia ja tanssi Eeva Muilu
Videosuunnittelu Anna Estarriola
Valosuunnittelu Tuukka Törneblom
Pukusuunnittelu ja rekvisiitta Monika Hartl
Dramaturginen assistentti Milja Sarkola
Tuotanto Zodiak, Liikkeellä marraskuussa -festivaali ja Eeva Muilu