Eeva Muilun uusi soolotanssi Loppuunmyyty käsittelee yhteiskunnan tarjoamia rakkauden ja ihmisen kuvia sekä tekijän henkilökohtaisia kysymyksiä rakkaudesta. Mainokset, saippuasarjat, naistenlehdet, rakkausoppaat, pornografia, poplyriikka – miten rakkaus ja ihmisyys esitetään niissä? Mitä ne paljastavat tai jättävät paljastamatta? Miten ulkopuolinen kuvasto muuntuu keholliseksi todellisuudeksi ja käsitykseksi todellisuudesta?

Sooloteoksen lähtökohtana on pohdinta ihmisen ja tavaran, lihan ja kuvan sekä todellisen ja kuvitelman välisistä eroista ja yhtäläisyyksistä. Esityksessä ‘toinen’ korvataan eri objektein.

“Minua kiinnostaa intiimin henkilökohtaisen aiheiston sekä julkisen ulkoisen kuvaston rinnakkain asettelu ja vuoropuhelun mahdollisuudet. Haluan lähestyä rakkauden teemaa paljastamisen ja paljaaksi asettamisen kautta, mikä mielestäni liittyy niin esiintymiseen, rakastamiseen kuin myös kaupalliseen toimintaankin.”

Eeva Muilu on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2007. Hän on opiskellut myös Amsterdamin teatterikoulun uuden tanssin linjalla (SNDO). Muilun kahta sooloteosta Vermiculus (2005) jaLiikaa ääniä yhdelle (2003) on esitetty laajasti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen viimeisimmät teoksensa ovat Teos siitä mitä on (Helsinki Dance Company 2007) ja Nuolaise ja tipahda (TeaK 2006). Eeva Muilu toimii Zodiakin house-koreografina vuosina 2007–2009.

Teos on osa Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalin ohjelmistoa. 

Koreografia ja tanssi Eeva Muilu
Videosuunnittelu Anna Estarriola
Valosuunnittelu Tuukka Törneblom
Valosuunnittelun assistentti ja valoajo Anna Pöllänen
Pukusuunnittelu ja rekvisiitta Monika Hartl
Lavastus Työryhmä
Dramaturginen assistentti Milja Sarkola
Tuotanto Zodiak, Tanssiareena ry/ Liikkeellä marraskuussa -festivaali ja Eeva Muilu