Koreografi Anna Mustosen ja cembalisti Marianna Henrikssonin uudessa teoksessa Claudio Monteverdin musiikki kohtaa uuden tanssin.

Monteverdin Maria-vesper on suurimuotoinen kokoelma kirkollista musiikkia vuodelta 1610. Esitys muodostuu kolmen tanssijan, kuuden laulajan, soitinyhtyeen ja yleisön yhteen kokoontumisesta Pannuhallin katedraalimaiseen tilaan.

Maria-vesperin musiikki sisältää ikiaikaisten psalmimelodioiden käsittelyä säteilevän renessanssipolyfonian keinoin, mutta myös intiimejä, sisäiseen kosketukseen tähtääviä lauluja. Myös näyttämöllä liikutaan ylevän monumentaalisuuden ja yksilön arkisen tunnekokemuksen välillä. 

Teoksen koreografian rakentumista ohjaa ajatus laulamisesta ja soittamisesta tanssina, ja musiikista voimana, joka vaikuttaa suoraan kuulijan kehoon. Maria-vesper kutsuu hiljentymään, kuuntelemaan ja lumoutumaan sävelistä, jotka värisyttävät, tuudittavat ja virtaavat paikallaolijoiden kehoissa. 

Anna Mustosen ja Marianna Henrikssonin edellisessä teoksessa Di anima et di corpo alkanut yhteistyö varhaisbarokin musiikin ja uuden tanssin parissa saa nyt jatkoa Suomessa harvemmin esitetyn Monteverdin Maria-vesperin tulkintana. Millaisia yhdessä kuuntelemisen hetkiä, tansseja ja kehollisia kokemuksia se synnyttää nyt – yli 400 vuotta julkaisunsa jälkeen?

Lue lisää esityksen taustoista Anna Mustosen ja Marianna Henrikssonin lyhyestä haastattelusta verkkosivujemme Päiväkirjassa.

 

Liikenteen poikkeusinfo

Raitiovaunu 8 ei liikennöi Oopperan ja Jätkäsaaren välillä tiistaista 3.4. alkaen 31.8. asti. Bussi 8X korvaa raitiovaunulta ajamatta jäävää osuutta välillä Ooppera–Jätkäsaari.

Katso tarkemmat tiedot HSL:n verkkosivuilta. (linkki)

 

https://www.youtube.com/watch?v=CfCNqxEmetQ

 

Kantaesitys
MARIA-VESPER

Koreografia Anna Mustonen
Musiikin johto, cembalo Marianna Henriksson
Esiintyjät
Hanna Ahti, Anna Kupari, Eleni Pierides;
sopraanot Tuuli Lindeberg, Sirkku Rintamäki;
altto Teppo Lampela;
tenorit Taavi Oramo, Juho Punkeri;
basso Jussi Lehtipuu
& Helsingin Barokkiorkesteri
Pukusuunnittelu Piia Rinne
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Dramaturgia Masi Tiitta
Tuottaja Riikka Thitz
Tuotanto Zodiak - Uuden tanssin keskus, Helsingin Barokkiorkesteri, Anna Mustonen & Marianna Henriksson
Kuvat Kristiina Männikkö

Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Pohjanmaan tanssin aluekeskus.
Yhteistyössä Villisilkki

Teosalustus 21.4. klo 18.15–18.45
Taiteilijatapaaminen 22.4. esityksen jälkeen.

Kesto 90 min

Liput 37,50/27,50/22,50€

PANNUHALLI