Maija Hirvasen teos Meidän sosiaalidemokraattiset kehomme luo todellisuutta siitä, kuinka toimimme täällä ja tänään. Ja miten elämme aikamme. Teos on surullisesti hauska tai hauskasti surullinen koreografia meistä, nykyihmisistä.Esityksen fyysisyyden rakentaminen alkaa asioista, jotka herättävät meissä voimakkaita tunteita ja asioista, jotka ovat mahdottomia. Teos tarkastelee järjestelmiä, joihin olemme osallisia pää alaspäin.

Prosessin alussa kysymme mm.:
Kuinka ideat määrittelevät kehoamme?
Kuinka fyysinen olemisemme ohjaa tapahtumia?
Kuinka muistaa aikaa ennen syntymäänsä?

Meidän sosiaalidemokraattiset kehomme on ensimmäinen esitysyksilö Hirvasen sisarteossarjassa Operaatio Me. Sarjassa keskitytään demokraattisten ihanteiden vaikutuksessa kasvaneiden ihmisten maailmankuvallisiin yhtäläisyyksiin ja eroihin, fyysisen taiteen kautta.  Operaatio Me on ketju tulkintoja, kommentteja ja fantasioita siitä, mikä on tärkeää.

"Meidän sosiaalidemokraattiset kehomme kuvaa hyvinvointivaltion taustalla olevia asenteita. (...) Älyn, satiirin ja ymmärryksen runsaudensarvi kulminoituu pienissä taidetansseissa, joiden aiheina on jälleen hyvinvointivaltiolle keskeisiä teemoja, kuten 'kahvittelua pomon kanssa', 'pienyrittäjyys', 'ruohonjuuritaso', 'mieskin voi puhua'. (...) Kuka väittää, ettei tanssi voi olla ajankohtaista."
(Jukka O. Miettinen, Helsingin Sanomat 16.4.2011)

Koreografia ja ohjaus Maija Hirvanen
Esiintyjät Satu Herrala, Eeva Muilu, Miikka Tuominen
Valosuunnittelu ja lavastus Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu Jouko Korkeasaari, Ville Häkkinen
Kuvat Uupi Tirronen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Maija Hirvanen

Ensi-ilta 14.4.2011 klo 19 Pannuhalli

Liput 20/12 €

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 19.4.2011