Maija Hirvasen Mesh asettaa ihmisen osaksi laajaa elämänkirjoa. Koreografia rakentuu lajien välisen kommunikaation ja olemisen tapojen, sieniverkostojen ja ihmisenä olemisen ruumiillisuuden risteyksissä. Teoksen synnyttämät mystiset ja performatiiviset näyttämöoliot ovat hybridejä, jotka liikkuvat olemisen kerrosten välillä.

Mesh -teos luo tulevaisuutta heijastelevan tanssiorganismin, joka on yhteydessä moniin elämänmuotoihin. Esityksen ytimessä ovat asioiden väliset yhteydet, muodonmuutokset ja mielikuvituksen rajan venyttäminen.

Mesh saa ensi-iltansa Sivuaskel 2022 -festivaalilla Tanssin talon Pannuhallissa ja kansainvälisen ensi-iltansa 2022 Hebbel am Ufer 2 -näyttämöllä Berliinissä, osana Tanz im August -festivaalia.

Maija Hirvanen

Maija Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja esitysten tekijä. Hänen töitään on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla, mm. Kiasmassa, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmassa, Baltic Circle -festivaalin, Liikkeellä Marraskuussa -festivaalin ja Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmassa Helsingissä, Tanz im August -festivaalilla / Hebbel am Uferissa Berliinissä, ImpulsTanz -festivaalilla Wienissä, Sadlers Wells / Lilian Baylis Studiossa Lontoossa, SPRING -festivaalilla Utrechtissa, Melkwegissa Amsterdamissa, Seoul Performing Arts -festivaalilla Etelä-Koreassa, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis -festivaalilla Pariisissa ja Dansens Husissa Tukholmassa.

Hirvanen on kiinnostunut mm. taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisistä suhteista, yhteistyön prosesseista kulttuurissa ja esityksestä yhteisöllisenä muistina. Hän käsittää esityksen asiana, joka seuraa meitä elämän eri kerroksilla – henkilökohtaisista teoista kollektiivisiin kokoontumisiin, identiteettipolitiikan monimutkaisuuksista liikkeessä olevan kehon läsnäoloon.

www.hirvanen.net

Meshin sisarusesitys 17.2.

Mesh-teokseen kytkeytyy osana Zodiakin Z-nuoret-hanketta yhteistyö Keravan ja Helsingin tanssiopistojen, Kruunuhaan yläasteen ja Vaskivuoren lukion kanssa.

Maija Hirvanen jakaa Mesh-teosprosessia nuorille ja heidän ohjaajilleen. He käyvät seuraamassa ammattilaisryhmän harjoituksia, keskustelevat Hirvasen ja Meshin tanssijoiden kanssa, ja työstävät teoksen materiaalia oman ohjaajansa kanssa. Hirvanen vierailee myös koululla seuraamassa nuorten harjoituksia.

Tuloksena syntyy kunkin ryhmän omannäköinen tulkinta Mesh-teoksen praktiikasta. Yhdessä ne muodostavat sisarusesityksen Mesh-koreografiaan Pannuhallin näyttämölle to 17.2.. Esityskokonaisuus kestää tuolloin noin kaksi tuntia.

 

Koreografia, ohjaus: Maija Hirvanen
Tanssijat: Marika Peura, Marlon Moilanen, Suvi Tuominen, Pie Kär
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus,
Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer, Fyysillisen aikalaistaiteen ystävät
Tuotannon tuki: Arts Management Helsinki

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto

KANTAESITYS