Nimi on ensimmäinen identiteettiin liittyvä kysymys jonka esitämme kun tapaamme uuden ihmisen. Nimikirjoitus on pieni päivittäinen kädenliikkeen koreografia, jota pidetään ainutlaatuisena ja väärentämättömänä. Vaikka opettelemme samat aakkoset, käsialamme ajautuvat eri suuntiin ilman tietoista muutosaietta.

Tomi Paasosen uutuusteos MONOGRAM – a signature piece on omaperäiseen tanssiin, tanssijaan, liikekielen yksityiskohtiin ja koreografiseen liikkeeseen keskittyvä tanssiteos neljälle tanssisolistille. Koreografian perustana on tanssijoiden oma henkilökohtainen nimi, nimikirjoitus ja käsiala. Teos leikkii identiteetin todistamisen sekä tanssin ja liikkeen jatkuvan muutoksen välisen paradoksin kanssa.

Tomi Paasonen on suomalaissyntyinen Berliinissä asuva koreografi, joka työskentelee pitkästä aikaa Suomessa, suomalaisten tanssijoiden kanssa. Kiinnostus identiteettiin liittyviin kysymyksiin ja teemoihin on vahvasti läsnä hänen teoksissaan. Paasonen loi MONOGRAM-teoksen ensimmäisen version kreikkalaistanssija Kiriakos Hadjiioannoulle. Sooloteos kantaesitettiin ja palkittiin Stuttgartin kansainvälisillä soolotanssifestivaaleilla vuonna 2009.

Suomessa Paasonen muistetaan erityisesti vuonna 2000 Zodiakissa kantaesitetystä menestysteoksestaan Olotila, jonka esittäjät olivat pääosin eri tavoin liikkuvia ja liikuntarajoitteisia tanssin harrastajia. Esiintyjien omaan liikekieleen ja kokemusmaailmaan perustuva teos palkittiin Vuoden teatteriteko 2000 -palkinnolla ja sitä on esitetty viimeisen kymmenen vuoden aikana mm. Pariisissa, Berliinissä, Bergenissä ja Hongkongissa.

Koreografia Tomi Paasonen
Kuvat Tomi Paasonen
Tanssi Satu Herrala, Linda Priha, Iiris Raipala, Anna Sochacka
Valosuunnittelu Max Wikström
Äänisuunnittelu Mike Koloska
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Tomi Paasonen

Ensi-ilta 12.5.2011 klo 19 Pannuhalli

Liput 20/12 €

Galleria Kandela järjestää valo- ja tilasuunnitteluun keskittyvän yleisökeskustelun esityksen jälkeen 27.5.2011. Mukana lauteilla valosuunnittelija Max Wikström ja koreografi Tomi Paasonen. Keskustelua johtaa valosuunnittelija Mia Kivinen.

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 18.5.2011