"Kun tanssijan tunnetila poistetaan, jäljelle jää liike, toiminto, muoto." (Joona Halonen) Joona Halonen tarttuu uudessa teoksessaan Moral P kehon valintoihin ja mahdollisuuksiin. Teos muotoutuu sitä mukaa kun tanssijat etenevät, piirtävät, toistavat, vaihtavat, unohtavat, eivät tiedä, ovat ja antautuvat, kuuntelevat, hengittävät – ja tekevät valintoja. Valintoihin heijastuu koko maailmankuvamme ja se kulloinenkin moraalinen roolimme, jonka valitsemme – halusimme tai emme. Tanssija Joona Halonen teki koreografisen läpimurtonsa Zodiakissa viime vuonna esitetyllä teoksella Whispering Cosmos. Teos on vieraillut kotimaan lisäksi Ranskassa, Belgiassa ja Hollannissa.

video

"Moral P on tiivis ja intensiivinen teos, joka suuremmin julistamatta näyttää yhden mahdollisen käsityksen moraalin olemuksesta, mutta, kuten tanssijoiden lopun suora katse yleisöön toteaa, jättää miettimisen katsojan tehtäväksi." (Annikki Alku, Uutispäivä Demari 2.12.2010)

"Koreografi-tanssija Joona Halosen uudessa Moral P -teoksessa kaikki lavalla on valjastettu liikettä ja tanssijoiden läsnäoloa ajatellen. Pelkistetyt valot, lavasteet ja äänimaailma myötäilevät liikettä ja kuljettavat tanssillisesta tilanteesta toiseen. Liike puolestaan on täynnä sanomaa, eikä teoksen aihe ole ihan pieni. Tarkastelussa ovat yksilön ja yhteisön moraaliset roolit, valinnat ja arvostukset. Työssä tutkiskellaan yhtä lailla yksilön, liikkeen intensiteetin kuin ilmaisun rajoja sekä erilaisten valtakuvioiden kehittymistä äärirajoille." (Hannele Jyrkkä, Helsingin Sanomat 27.11.2010)

Koreografia Joona Halonen
Tanssi Satu Elovaara, Mirva Mäkinen, Jenni Nikolajeff, Reija Wäre
Valosuunnittelu Ainu Palmu
Äänisuunnittelu Johanna Storm
Tilasuunnittelu Salla Salin
Kuvat Uupi Tirronen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Joona Halonen