Music+ on kolmen tekijän kollaasiteos 12 tanssijalle, esineille ja tilalle. Teoksen tavoitteena on moniääninen kohtaaminen, ja motiivina uteliaisuus.

Music+ on yksinkertainen ja graafinen suurmuodoiltaan mutta kompleksinen ja elävä pienmuodoissaan – kuin geometrisen arkkitehtuurin sisään kasvava metsä. Music+ on instrumentin soittoa, ja tuo instrumentti on tila-aika-avaruus.

Esitys on suomalaisella nykytanssikentällä harvinaisen suurimuotoinen. Sen koreografit ovat Liisa Risu ja Mirva Mäkinen. Kolmas tekijä Sonja Jokiniemi on mukana prosessissa visuaalisen koreografian tekijänä. Lisäksi työryhmään kuuluvat äänitaiteilija Jussi Saivo, valosuunnittelija Jukka Huitila sekä peräti 12 eri sukupolvia edustavaa tanssijaa.

Tekoprosessissa on tarkasteltu musiikkia ja ääntä sensorisena tilakokemuksena sekä tanssimisen ja koreografisten järjestelmien potentiaalia ääniveistoksina. Työtaktiikoina toimivat äänen, kuvan ja liikkeen aistimukselliset vastaavuudet.

Vaikka muotona on kollaasi eikä perinteinen yhteisteos, ovat tekijät löytäneet jaetuksi inspiraation lähteeksi sanaparin ”haunted air”. Esityksen kollaasimaisuus mahdollistaa jopa yhteismitattomien materiaalien yhteiselon teoksessa.

Mirva Mäkisen tulokulma prosessiin on kosketukseen ja improvisaatioon perustuva liikkeen fyysisyys ja kokemuksellisuus. Liisa Risu taas on purkanut vanhoista teoksistaan kolme systeemistä rakennetta materiaaliksi uudelleen tarkasteluun. Sonja Jokiniemen alueena ovat puolestaan teoksen tila, objektit ja puvut – ei-inhimillisen suhde ihmiskehojen koreografiaan.

Kantaesitys
MUSIC+

Esiintyjät Krista-Julia Arppo, Jenni-Elina von Bagh, Hanna Heino, Heini Hermunen, Soili Huhtakallio, Minna Karttunen, Anne-Maarit Kinnunen, Anni Koskinen, Meeri Lempiäinen, Mirva Mäkinen, Satu Rekola, Tuuli Vahtola, Soile Voima
Suunnittelijatyöryhmä Liisa Risu, Mirva Mäkinen, Sonja Jokiniemi
sekä
Äänisuunnittelija Jussi Saivo
Valosuunnittelija Jukka Huitila
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Stoa, Circus Maximus, Liisa Risu
Tukijat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus
Yhteistyössä Outokumpu Riveria, Tanssin koulutusohjelma
Residenssi Biotaiteen seuran Ars Bioarctica -residenssiohjelma (Kilpisjärvi)

Kuvat Katri Naukkarinen

Taiteilijatapaaminen ke 24.4. esityksen jälkeen

Kesto n. 60 min

Liput 31,00/25,00/16,50 €
Huom! Lippu.fi

Zodiakin sarjalippu käy esityksiin, sarjalipun esitysliput Tiketistä.

STOA (Teatterisali)
Turunlinnantie 1, Itäkeskus