Tässä on kevään tanssitapaus! Monilahjakas esiintyjäpersoona, yleisön rakastama Janne Marja-aho on tullut tunnetuksi loistavana tanssijana ja karismaattisena esiintyjänä niin nykytanssiteoksista, musikaaleista kuin erilaisista musiikkituotannoistakin. Nyt Marja-aho tekee debyyttinsä koreografina sooloteoksessaan My Shoes. Teos on konsertti Suomen kansan vanhoihin tervehdyttämisloitsuihin, yksinpuhelu ihmisen kuoresta ja ekologisen lokeron kadottamisesta sekä tanssiteos luolamiehen vapauttamisesta.

”veri seiso niinkuin seinä / asu, hurme, niinkuin aita / lihan lämpöisen sisällä / kuin miekka meressä seiso, / meri mustassa kivessä, / sapio sarakkolassa / paasi pellon pientaressa, / perkele petäikössä / 
parempi veri sisällä, / alta kalvon kaunihimpi, / suonissa sorottamassa / sekä luissa luistamassa, / kun on maahan vuotamassa, / rikkoin rivettymässä.” (Tervehdyttämisloitsu, Kansanomainen lääkintätietous, toim. Matti Hako)

Janne Marja-aho on sielukas ja herkkä tulkitsija, joka on työskennellyt niin Helsinki Dance Companyssa (1998–2006) kuin freelance-kentälläkin. Tanssiteosten ohella hän on loistanut laulajana solistisissa tehtävissä mm. Helsingin kaupunginteatterin musikaaleissa (Les Miserables ja Superdames 2).

"Janne Marja-aho loistaa roolissaan." (Hannele Jyrkkä, Helsingin Sanomat 6.4.2008

"Toiset kengät jalkaan ja identiteetti uusiksi on yksi Janne Marja-ahon My Shoes -soolon idea. Hän löytää kenkäkasasta aina uusia kenkiä, jotka markkeeraavat laulavan ja tanssivan miehen identiteetin monia puolia... Marja-ahon taitavuus ja monipuolisuus laulajana on vähintään yhtä riemastuttavaa kuin hänen koomikon taitonsa. Soolon alkuosa meneekin nauraessa kippurassa Marja-ahon kommenteille ja hahmoille... Ensimmäisessä soolossaan Marja-aho vakuuttaa muuntautumiskyvyllään ja myös taidollaan saada yleisö heti mukaan meininkiin." (Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 8.4.2008)

"Janne Marja-aho avslutar med ett mångsidigt, klart strukturerat, tematisk enhetligt, visuellt varierat och i sin humor och självironi medryckande verk... Steget från scenkonstnär till koreograf behöver inte vara långt. För Janne Marja-aho är detta solo en lovande debut som koreograf.. Det visar också att han kan fortsätta sin scenkonstnärskarriär även om han slutar dansa." (Jan-Peter Kaiku, Hufvudstadsbladet 11.4.2008)

Koreografia ja esitys Janne Marja-aho
Muusikko Matti Kallio
Valosuunnittelu Tomi Humalisto
Laulujen sävellys Markus Fagerudd
Äänisuunnittelu Jarkko Kantala
Pukusuunnittelu Riitta-Maria Pirtilä
Tuotanto Zodiak ja Janne Marja-aho