Vera Nevanlinnan soolo News perustuu amerikkalaisen tanssinuudistajanDeborah Hayn koreografiaan ja käsikirjoitukseen, joka sisältää teoksen ajatukselliset, liikkeelliset, tilalliset ja äänenkäytölliset ohjeet. Hayn koreografisista kiinnekohdista Nevanlinna on sovittanut oman uniikin soolonsa ja loihtinut työryhmineen kokonaisteoksen, jossa eri osa-alueet – koreografia, puku, ääni ja valo – ovat läsnä samanarvoisesti.

Kuvanveistäjä Maria Dunckerin luoma paperivalmisteinen kertakäyttöpuku sekä Tuomas Norvion esiintymisasun tuottamasta rapinasta loihtima reaaliaikainen elektroninen äänimaailma muodostavat yhdessä koreografian kanssa ainutlaatuisen, hetkessä elävän tanssiteoksen. News ei etene lineaarisesti ajassa ja tilassa eikä ole matkalla minnekään, vaan se elää tässä ja nyt -hetkessä avautuen moneen suuntaan ja muuntaen alati fyysistä väitettään nopeinkin kääntein.

Huhtikuussa 2007 ensiesitetty News palaa nyt Zodiakin ohjelmistoon ja esitetään neljä kertaa yhteisillassa Joona Halosen kantaesitysteoksenFeature kanssa.

Vera Nevanlinna on Teatterikorkeakoulusta vuonna 1998 valmistunut tanssija. Hän on toiminut freelancetanssijana tehden myös omia koreografioita ja videoteoksia sekä poikkitaiteellisia yhteisteoksia eri alojen taiteilijoiden kanssa. Deborah Hay on kutsunut Vera Nevanlinnan tanssijaksi tulevaan teokseensa If I sing to you, joka saa ensi-iltansa Dresdenissä huhtikuussa 2008.

"Nevanlinnan tulkinnassa paperin kahina, liikkeiden kulmikas terävyys ja rytmin katkeileva kiihkeys loi hyvin urbaanin tunnelman... Nevanlinna oli myös hyvin sinut esityksen kanssa ja vahvasti läsnä tanssissaan." (Annikki Alku, Demari 23.4.2007)

"News i Vera Nevanlinnas version var hur som helst en fascinerande prestation, snarare imponerande än direkt njutbart. Nevanlinna är en stark scenpersonlighet som väl fyllde det halvtimmeslånga verket med sin blotta närvaro, med mer dansarta partier utsrödda här och där." (Tove Djupsjöbacka, Hufvudstadsbladet 17.4.2007)

"Hayn idea tanssista, jossa esiintyjä on läsnä jokaisella triljoonalla solullaan, toteutuu Nevanlinnan näyttämöllä kotonaan olevassa, lapsekasta ihmetystä täynnä olevassa tanssijapersoonassa. Nevanlinna onnistuu maalaamaan ympärilleen täytettä ja tihentymiä, aivan tyhjästä" (Anni Valtonen, Helsingin Sanomat 25.4.2007)

Koreografia Deborah Hay
Sovitus ja tanssi Vera Nevanlinna
Äänisuunnittelu Tuomas Norvio
Pukusuunnittelu Maria Duncker
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Tuotanto Zodiak, Vera Nevanlinna