NOIR? on teos mustuudesta. Samalla se käsittelee erilaisuuden kokemusta ja suhdetta omiin juuriin neljän afro-suomalaisen taiteilijan näkökulmasta.

Teoksessa Helsingin taidetanssikentän ainoat afro-suomalaiset tanssitaiteilijat Sonya Lindfors, Esete Sutinen ja Ima Iduozee sekä näyttelijä-rap-artisti Gracias kokoontuvat käsittelemään identiteettiään ja taustaansa ihmisinä, suomalaisina ja taiteilijoina, hyödyntäen monipuolista kokemustaan tanssin, teatterin ja hiphopin parissa.

NOIR? on poliittinen teos sekä teemansa että esiintyjäkaartinsa takia. Aihe on kouriintuntuvan ajankohtainen juuri nyt, kun uusi sukupolvi monikulttuurisia suomalaisia nuoria on kasvamassa aikuisiksi. Teos on henkilökohtainen, mutta samalla globaali. Se on taiteen vastaisku suvaitsemattomuudelle, populismin ja rasismin nousulle, vihapuheille. 

Sonya Lindfors on nuori helsinkiläiskoreografi, joka käsittelee teoksissaan ajankohtaisia, poliittisia aiheita ja yhdistelee koreografioissaan ennakkoluulottomasti pop- ja hiphopkulttuuria nykytanssiin.

Keskiviikkona 11.12. esityksen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus otsikolla VÄLITILASSA - Finn - ish. A little bit like a Finn but nut quite.
Keskustelussa käsitellään teosta mutta myös välitilassa olemista. Mitä tarkoittaa suomalaisuus vuonna 2013? Mitä ovat suomalaiset arvot? Onko kalliolaisella taiteilijalla ja torniolaisella maatilanomistajalla mitään yhteistä?

Ikäraja: K-13

Video

 Yhteistyössä:

Kuva poistettu.     Kuva poistettu.

Kantaesitys
NOIR?

Koreografia, ohjaus Sonya Lindfors
Esitys Esete Sutinen, Deogracias Masomi, Ima Iduozee ja Sonya Lindfors
Äänisuunnittelu Hannu Hauta-aho
Valosuunnittelu Erno Aaltonen
Pukukonsultointi Sanna Levo
Lavastuskonsultointi Aino Koski
Kuvat Uupi Tirronen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sonya Lindfors
Residenssituki Bora Bora (Århus, Denmark), Koneen säätiö

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 11.12.

Liput 22/14 €

ZODIAK NÄYTTÄMÖ