Agata Siniarskan null&void kertoo sodanaikaisen joukkotuhon tarinoita maasta käsin – maisemien, materian ja ei-ihmisten alati laiminlyötyjen äänien näkökulmasta.

Sodankäynti on puhtaasti ihmisen aiheuttama ilmiö, jonka vahingolliset seuraukset vaikuttavat kokonaiseen inhimillisten ja ei-inhimillisten yhteyksien verkostoon. Luonnonvarojen hyväksikäyttöön perustuva talouskasvu, joka on välttämätöntä kapitalismille, johtaa aseellisiin konflikteihin ja hävittää toisiinsa kietoutuneita kasvi-, eläin-, ja ihmisekosysteemejä. Sota aiheuttaa pitkäaikaista biologisen monimuotoisuuden tuhoutumista sekä ilman, maaperän ja veden saastumista.

Miten ihminen sijoitetaan sodanjälkeiseen ihmisettömään maisemaan? Miten ihmiskehollisena etsitään ei-inhimillisiä näkökulmia? Miten voisi kuulla ja nähdä enemmän? Miten näitä tarinoita on mahdollista kertoa, kun tehtävä on luonnostaan mahdoton?

Agata Siniarska työskentelee laajennetun koreografian alueella. Siniarskan työ sijoittuu maailman kokemisen ja siinä liikkumisen välimaastoon, jossa somaattisuus ja politiikka risteävät ja kehon havaitseminen kohtaa sosiaalisen osallistumisen. Hänen työnsä liikkuu somaattisuuteen ja ympäristöön liittyvien maisemien sekä inhimillisten ja ei-inhimillisten kehojen välillä. Siniarskan nykyinen tutkimus käsittelee antroposeenimuseota, joka kokoaa yhteen monilajisia arkistoja sodan ja sukupuuton ajalta, sekä erilaisia inhimillisten ja ei-inhimillisten välisiä liittoja.

 

Video: Rafał Dominik

 

Konsepti ja koreografia: Agata Siniarska
Taiteellinen yhteistyö: Julia Plawgo, Partners in Craft, rat milk, Zuzanna Berendt
Kehoveistos ja maskeeraus: Una Ryu
Pukusuunnittelu: Maldoror
Valosuunnittelu: Annegret Schalke
Äänenkäytön opettaja: Ignacio Jarquin
Musiikki/ääni: Lubomir Grzelak, composition from “Uncle Boonmee who can recall his past events” by Silver Screen Sound Machine
Tuotanto: Agata Siniarska
Yhteistuottajat: Tanz Im August / HAU Hebbel am Ufer, Cross Attic Prague, Partners in Craft
Ensi-ilta: 26.08.2023 Tanz Im August Festival in Berlin

FESTIVAALIESITYS