Miten ympäristön ärsykkeet ohjaavat katsetta ja orientaatiota tilassa?
Millä tavoilla käytämme valtaa katseen kautta?
Miksi rakennamme katseemme kautta merkityksiä sinne missä niitä ei aiemmin ollut?

Koreografi Johanna Nuutisen OPIA sukeltaa silmät edellä keskelle näitä jatkuvasti läsnä olevia kysymyksiä, jotka liittyvät katsomiseen, katseen alla olemiseen, sekä siihen miten muodostamme merkityksiä näkemiemme asioiden välille.

OPIA tutkii aihettaan katseen takaiseen maailmaan kiertyvän liikekielen, perspektiivejä kyseenalaistavan visuaalisen suunnittelun sekä vangitsevan äänimaiseman keinoin.

Johanna Nuutinen

Tanssija-koreografi Johanna Nuutinen valmistui Kansallisoopperan balettikoulusta vuonna 2002, minkä jälkeen hän liittyi menestyksekkäästi Suomen Kansallisbaletin jäseneksi. Vuonna 2017 Nuutinen sai Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotisen taiteilija-apurahan, ja siitä lähtien hän on työskennellyt freelance-taiteilijana.

Nuutisen teoksiaan on esitelty yli 40 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla ja useilla tanssifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Hänen uusimpia teoksia ovat ANON – The Act of waiting (2018) ja monitaiteellinen teos IRIS (2017). Nuutinen on tehnyt tilausteoksia Suomen Kansallisbaletille ja West Australian Ballet -ryhmälle.

 

 

Ohjaus ja koreografia: Johanna Nuutinen
Tanssi: Jenna Broas, Mia Jaatinen
Tila- ja valosuunnittelu: Joonas Tikkanen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Tuomas Norvio
Pukusuunnittelu: Erika Turunen
Dramaturgia: Jarkko Lehmus
Tuotanto: Johanna Nuutinen +CO, Zodiak – Uuden Tanssin Keskus
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen Edistämiskeskus

Residenssituki: Tero Saarinen Company, Västlandsmusiken/Teatermaskinen, Dance Base