Koreografi Elina Pirinen työryhmineen tekee näyttämöllisiä ruumiinavauksia Dmitri Šostakovitšin Leningrad-sinfoniana tunnetulle 7. sinfonialle. Esitys syntyy, elää ja tuhoutuu koreografin, kolmen tanssijan, kirjoittajan ja valosuunnittelijan äärimmäisen uskollisesta sekä toisaalta uskottomasta suhteesta tähän valtaisaan sävelteokseen. Henkilökohtaisuuden eetoksella ihmistä ja ihmisyyttä artikuloiva tanssiteos uppoutuu pelottomasti yksilön omakohtaiseen ja monimutkaiseen sisimpään ja siten yhteisöä perustavasti koskevaan alueeseen.

Šostakovitšin sinfonian vaikutuksesta ja sisimmän pitkälle menevästä ja jäsennellystä oksentamisesta käsin työryhmä luo primitiivisiä ja älyllisiä sinfonisia hetkiä mm. rauhasta, ylilyömisestä, lohdusta, kiihottamisesta, idiotismista, palvelemisesta, erotiikasta, vainoharhaisesta fantasioimisesta, häpeästä, säälistä, banalisoinnista, orjuutuksesta, vaarasta ja sentimentaalisuudesta.

KATSO TRAILERI

Esityksissä vierailee Esitystaiteen seuran taiteilijoista koostuva työryhmä, joka toteuttaa itsenäisen kohtauksen tai aktin teoksen yhteyteen. Lue lisää Intermezzoista.

Kantaesitys
PERSONAL SYMPHONIC MOMENT

Koreografia Elina Pirinen
Tanssi Kati Korosuo, Katja Sallinen, Elina Pirinen
Valosuunnittelu Tomi Humalisto
Teksti Heidi Väätänen
Sävellys Dmitri Šostakovitš
Kuvat Timo Wright
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa -festivaali, Elina Pirinen
Residenssituki WorkspaceBrussels / Summer coaching residency, Koneen säätiö, Suomen Benelux-instituutti

Esitykset 7.–9.11. ovat Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistoa.

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 14.11.


Liput 25/15 €

ZODIAK NÄYTTÄMÖ