Renaissancen näyttämö on lähde; uudelleen syntymisen ja toisin kuvittelun paikka. Esitys houkuttelee katsojia ihmeellisyyden, nautinnollisuuden ja oudon äärelle.

Renaissance kutsuu esiin myyttisiä ruumiita, joissa fantasiat saavat lihallisen muodon. Näyttämöllä pyritään luomaan vallankäytön läpäisemälle, normiutetulle ruumillisuudelle tilaa uusiutua ja muuttaa muotoaan. 

Esitys etsii keinoja uudelleenlumoutua maailmasta, jossa olemme kadottaneet yhteyden omaan mielikuvitukseemme. Renaissance kurottaa kohti vaihtoehtoisia järjestyksiä, yhteyksiä, nautintoja ja pervoutta. 

WAUHAUS on Helsingistä käsin toimiva monitaiteinen kollektiivi. Kollektiivin työt asettuvat eri taiteenalojen väliin ja niitä on esitetty gallerioissa, pienissä black boxeissa, kaupunkitiloissa, urheilustadionilla ja suurten teattereiden päänäyttämöillä. WAUHAUS tunnetaan kokonaisvaltaisesta audiovisuaalisesta näyttämöestetiikastaan sekä jaetun tekijyyden toimintamalleistaan. Kollektiivi toimii rihmastomaisesti ja yhteistyössä eri tekijöiden ja instituutioiden kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti.


Näyttämöllä: Samuli Emery, Samuli Laine (WAUHAUS), Alen Nsambu, Ritni Ráste Pieski & Kauri Sorvari
Näyttämön takana: WAUHAUSin jäsenistä Laura Haapakangas, Juni Klein, Jussi Matikainen & Jarkko Partanen sekä Hanne Jurmu & Kristian Palmu.
Tuotanto: WAUHAUS, Zodiak - Uuden tanssin keskus 
Residenssituki: Kanuti Gildi SAAL 
Tukijat: Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki & Alfred Kordelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto
Ennakkokuvat: Maisa Immonen