Koreografi-tanssija Hiroaki Umeda vierailee Suomessa vuonna 2007 käynnistyneen suomalais-japanilaisen nuorten koreografien residenssiohjelman puitteissa. Nuoren japanilaissukupolven kiintoisiin ja monipuolisiin tekijöihin lukeutuva Umeda työskentelee neljän viikon ajan kolmen teknisesti taitavan ja ilmaisukykyisen suomalaistanssijan, Milla KoistisenSatu Rekolan ja Sofia Karlssoninkanssa. Residenssipaikkakunnat ovat Pyhäjärvi ja Helsinki.

Residenssiohjelman tarkoituksena on vahvistaa maiden välistä kulttuuriyhteistyötä ja -tuntemusta, lisätä taiteilijoiden liikkuvuutta, luoda puitteet taiteellisiin kokeiluihin ilman tuotannon luomaa painetta sekä mahdollistaa kansainvälisiä työkumppanuuksia tulevaisuudessa. Ohjelman pääjärjestäjiä ovat Yokohama Redbrick Warehouse Number 1, Tanssin Tiedotuskeskus ja Suomen Japanin instituutti. Residenssi toteutetaan yhteistyössä Täydenkuun Tanssit -festivaalin ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kanssa.

Projektin seuraavassa vaiheessa marras-joulukuussa koreografi Sari Palmgren vierailee Yokohamassa ja työskentelee vastaavasti japanilaisten tanssijoiden kanssa.

Hiroaki Umedan pehmeän elastinen ja minimalistinen liike yhdistettynä cooliin visuaalisuuteen ja tokiolaisteknoon jäi suomalaisyleisön tunnemuistiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla 2006 esitetystä Umedan omasta soolosta While going to a condition sekä hänen videoteoksistaan. Nyt on tilaisuus tutustua Hiroaki Umedan ja suomalaistanssijoiden työskentelytapaan work-in-progress -esityksessä.

Hiroaki Umeda, Sofia Karlsson, Milla Koistinen, Satu Rekola